NORSK FORENING FOR PROSJEKTLEDELSE
Solidaritet som fundament for endringsledelse
AMANDA KOMBINERER MEDISINSK FORSKNING OG SAMFUNNSENGASJEMENT FOR Å DRIVE PROSJEKTER SOM SKAPER REELL FORANDRING.
Jeg føler meg i mitt ess når engasjementet mitt i Solidaritetsungdom og i global helse veves sammen. Gjennom Solidaritetsungdom ble jeg for eksempel valgt til å være ungdomsdelegat til Verdens helseforsamling i Genève. Nylig har jeg også sittet i et ekspertutvalg med fantastisk flinke folk, ledet av Camilla Stoltenberg, som skrev en rapport om hvordan Norge bør jobbe med global helse fremover. Arbeidet med å lede Solidaritetsungdom er sinnsykt gøy og veldig variert. I skrivende stund sitter jeg på bybanen inn til Bergen sentrum for styremøte i Solidaritetsungdom, hvor vi skal planlegge en stor konferanse om klimaflyktninger i februar og årsmøte i mars. Som leder blir jeg ofte sendt til å representere organisasjonen på diverse arrangementer, nyligst landsmøtet til AUF, og jeg deltar i møter med politikere og beslutningstakere for å fremme Solidaritetsungdoms politikk.
RÅD TIL LEDERE
Et lederskapsråd som jeg faktisk hørte fra Gro Harlem Brundtland under et arrangement på kvinnedagen i år, og som jeg har tenkt mye på siden, er tør å ta plass. Det er lett å tenke, kanskje særlig for unge kvinner, at de andre i rommet vet mer enn deg og at du ikke er den mest kvalifiserte til å stille som leder, ta ordet under et viktig møte eller melde deg til en vanskelig oppgave.
Den tanken er det bare å kaste fra seg! Samtidig som at jeg har stor respekt for kunnskapen til de som er eldre og mer erfarne enn meg, så vet jeg at mine innspill er verdifulle. De gamle vet ikke alltid best. I forlengelsen av dette prøver jeg også å ikke tenke så mye – heller ta plass og si eller gjøre noe som kunne vært bedre og mer gjennomtenkt, enn å ikke gjøre noe i det hele tatt.
Made with FlippingBook - Online magazine maker