Greenity4

Lennard Leeuwenburg (links) en Ronald Minnee: “Het is de sport om ook als het tegenzit toch alles te leveren”

sturen, maakt de mannen niet zenuwach- tig. Minnee: “Dat is juist de sport. Ook als het tegenzit zorgen dat we alles kunnen leveren.” Wat snijbloemen betreft, en de tulp is daar geen uitzondering op, stelt de retail steeds strengere eisen. Dat realiseren Leeuwen- burg en Minnee zich ook. “Komend sei- zoen is wat ons betreft een overgangsperi- ode. De deelnemers aan Growing Together gaan meedoen aan Global GAP, zodat we seizoen 2018-2019 aan de vraag vanuit de retail kunnen voldoen. Wat ons betreft is dat dan de standaard.” HELLINGBAAN L&M verwacht dat met 700 miljoen tulpen de groei nog niet klaar is. Leeuwenburg: “We zijn in vijf jaar tijd van 300 miljoen naar 700 miljoen gegaan. Reken maar uit waar we over vijf jaar kunnen staan. De tulp heeft alles in zich om nog verder te groeien. Mooie kleuren, een schappelijke

21 december 2017 En wat de aan- en afvoer van de tulpen betreft, dat gaat in het nieuwe gebouw aanzienlijk beter: het aantal dockshelters is gestegen van 6 naar 26. Dat levert weer besparing op in wachttijden. Gunstig voor de logistiek.   prijs en gemakkelijk mee te nemen, wat wil je nog meer?” Voor die groei is de nieuwbouw, waar in maart 2017 mee werd gestart, van groot belang. Het gebouw telt twee verdiepingen met koelcelruimte van 6.000 m 2 . Een hel- lingbaan vormt de verbinding tussen de begane grond en de eerste verdieping. En de logistiek in het nieuwe pand? “Die staat nog niet helemaal vast”, aldus Len- nard Leeuwenburg. “We gebruiken het ko- mende seizoen om te kijken wat het beste werkt. Pas daarna kijken we wat de meest efficiënte routes zijn door het bedrijf. Als je dat vooraf al helemaal vastlegt, loop je de kans dat het toch niet goed werkt. Daarom doen we het zo.”

L&M Rijnsburg

Bloemengroothandel L&M werd zeventig jaar geleden opgericht door de Joost Leeuwen- burg en Jan Mooten. In 1979 neemt de dan 18-jarige zoon Joost eeuwenburg het bedrijf over, samen met zakenpartner Wil Bogaards. Vanaf 2013 staat zoon Jan-Willem Leeuwen- burg aan het roer, die samen met zijn broers Danny en Lennard het bedrijf leidt. L&M is een bloemengroothandel, die zich puur richt op de verkoop van bloemen aan bloemenex- porteurs. “We zijn vooral sterk in seizoen- sproducten, zoals tulp, pioenroos, zonne- bloem en duizendschoon”, aldus Lennard Leeuwenburg.

11

21 december 2017

Made with FlippingBook Online document