Greenity4

Los op logistiek; daarom dus

Dat het belangrijk is om je logistiek op orde te hebben, zal zo ongeveer elke vakgenoot beamen. Zonder een goede structuur en strak georganiseerde processen, kun je anno nu geen bedrijf meer runnen. Toch blijken er uiteenlopende motivaties schuil te gaan achter logistieke optimalisering, van efficiency tot comfort.

Tekst: Monique Ooms | Fotografie: René Faas

V oor Boltha, de bloembollenkwekerij uit Breezand, was groei de aanleiding om in 2015 een nieuwe schuur te bouwen van zo’n 4500 vierkante meter. “We hadden heel wat bollen op andere locaties in koelcellen staan en we groeiden langzamerhand uit ons jasje”, vertelt Sjaak van den Berg. “De nieuwe schuur hebben we vooral laten bouwen om in het lelieseizoen meer ruimte te hebben, dan is er veel volume te verwerken. Ons hoofd- doel is niet groeien, maar we wilden wel de groei van de afgelopen jaren opvangen en inspelen op de toekomst.” NIET BIJHUREN De hal biedt ruimte aan een verwerkingslijn, koelcellen en is uitgevoerd met laaddocks. “In de koelcellen stapelen we zes lagen hoog dus dat biedt een flinke capaciteit. Daardoor hoeven we nu geen koelruimte meer bij te huren, dat scheelt in de kosten.” Met de uitbreiding is ook het logistieke proces aangepakt. We hebben geprobeerd te bereiken dat de bollen een soort vaste route doorlopen en uiteindelijk bij de laad- docks in de kratjes van onze klanten klaarstaan voor trans- port. Dit scheelt ons twee heftrucks met chauffeurs. Met pal- letwagens in plaats van heftrucks worden de vrachtwagens vervolgens geladen, dat kunnen vaste chauffeurs inmiddels zelf. Al met al geeft dat veel rust in de organisatie.” De uitbreiding levert Boltha veel op. “We besparen kosten, dat is altijd mooi. En doordat we efficiënter werken en alle bollen op één locatie hebben, is er meer overzicht en rust ontstaan. We hebben het simpeler gemaakt.” Of ze ook meer winst maken, is een andere vraag. “Dat is mede afhankelijk van de marktomstandigheden. Daar hebben we maar deels invloed op.” Overigens heeft Boltha bij deze uitbreiding al re-

kening gehouden met een volgende uitbreiding. “We mogen nog één keer bouwen op dit blok. We hebben de ruimte zo ingericht dat we direct kunnen doorpakken als we weer gaan uitbreiden.” HEEN EN WEER Wat doe je als je twee kassencomplexen naast elkaar runt en ze beide wilt voeden met containers om tulpen te broeien, terwijl je alles op een locatie vult, wast en plant? Dat is de situatie van tulpenbroeier Martin Braas uit Avenhorn. “De afstand is zo’n 130 meter. Dat betekent vele ritjes tussen de beide locaties met de heftruck en vele fusthandelingen. Dus besloot ik de twee kassen aan elkaar te verbinden via een aangedreven dubbele transportbaan. Nu planten we alles op een locatie en daarvandaan verdelen we het product over twee kassen.” De leeg geoogste containers vanuit ‘Braas 2’ komen via de transportbaan over het veld richting ‘Braas 1’ waar de bakken worden gewassen en opgestapeld. De lege container wordt vol gezet met nieuwe bakken en gaat weer richting ‘Braas 2’. De verbinding levert Braas veel op. “Zonder de verbinding waren we veel tijd kwijt aan heftruckverkeer en het op- en afstapelen van bakken. Bovendien gaat nu ook bij slecht weer alles gewoon door, want de medewerkers staan binnen. We besparen een man op de heftruck en op het aantal handelingen dat we verrichten met de bakken.” Dat is mooi, vindt Braas, maar hij is misschien nog wel contenter met de rust die deze oplossing biedt. “Het is veel minder ge- doe, al dat heen en weer rijden geeft onrust. Daarbij kunnen we nu veel efficiënter werken. Het afgelopen jaar hebben we voor de eerste keer zo gewerkt, dit jaar alles nog eens gefine- tuned en nu draait het top.”

22

21 december 2017

Made with FlippingBook Online document