Greenity4

Tulpendag ook in Antwerpen

Nationale Tulpendag krijgt een internationale uitrol. Het evene- ment vindt op 20 januari 2018 niet alleen plaats in Amsterdam, maar wordt ook in Antwerpen gehouden. Dat heeft Tulpen Promotie Nederland bekend- gemaakt. De tulpenpluktuin strijkt neer op het Koningin Astridplein, waaraan ook het treinstation Antwerpen-Centraal en de ingang van de dierentuin zijn gelegen. Het ontwerp van de tuin is gebaseerd op dat van de tuin op de Dam van 2017. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft het initiatief genomen om het evenement te organiseren en komt daarmee tegemoet aan de wens van de Belgische bloemis- tenbond KUFB. Vanuit Tulpen Promotie Nederland (TPN) is er een projectteam aangesteld dat de Belgische collega’s zal onder- steunen bij de organisatie van Nationale Tulpendag. De tulpen zijn afkomstig van de Belgische broeierij Tuliflor. Als het aan TPN ligt, krijgt het evenement ook na- volging in andere landen, zoals Duitsland.

Agenda

22 december Inloopdag Innoventis lelie en gladiool 9 t/m 11 januari Mechanisatietentoonstelling CNB Bloem- en relatiedagen Hobaho Relatieweek 9 januari Klanten- en aanvoerdersdag Veiling Rhein-Maas 10 januari Uitreiking Tuinbouw Ondernemers Prijs Bijeenkomst ‘Veredeling, de stand van zaken’ 11 januari Greenity-debat 13 januari Kijkdag materialenveiling Q.J. Dissel- dorp 17 en 18 januari Bio-beurs Zwolle 18 januari KAVB Ledendag ► Kijk voor de volledige agenda op www.greenity.nl

Floriworld, het experience center van de sierteeltsec- tor, opent eind 2019 de deuren in Aalsmeer. Begin december hebben de betrokken partijen, waaronder Royal FloraHolland, hun commitment afgegeven. De verwachting is dat in het najaar van 2018 gestart wordt met de bouw en dat rond de Trade Fair 2019 in Aalsmeer de pré-opening zal plaatsvinden. De initia- tiefnemers willen jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers inspireren. In Floriworld laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven. Het doel is daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten te stimuleren. Groen licht voor Floriworld in Aalsmeer

Stelling : ‘Verbeteringen in de logistiek zijn alleen zinvol als ze financieel voordeel opleveren’ Een goed georganiseerde logistiek is voor ieder bedrijf van belang. Toch kunnen de redenen om hierin te investeren, uiteenlopen, zie het artikel op pagina 22-23. Afgelopen weken kon gerea- geerd worden op de stelling ‘Verbeteringen in de logistiek zijn alleen zinvol als ze financieel voor- deel opleveren’. Uit de uitslag blijkt wel dat de meningen hierover verdeeld zijn.

50 %

50 %

Nieuwe stelling

Op www.greenity.nl kunt u inmiddels reageren op de nieuwe stelling: ‘De sector heeft de slechte lelieprijzen aan zichzelf te danken’.

21 december 2017

7

21 december 2017

Made with FlippingBook Online document