Der er kommet høringssvar fra 13 skoler og 1 skole har tilkendegivet, at de ikke ønsker at afgive høringssvar. 1 af de 13 skoler tager kvalitetsrapporten til efterretning.
5 skoler peger i deres høringssvar på, at ikke alle tal og tabeller i rapporten giver et retvisende og sammenligneligt billede af skolerne, da der ikke ligger ensartede kriterier til grund. Center for Uddannelse påpeger netop disse usikkerheder i rapporten, da det fx i bekendtgørelsen vedrørende elevernes fravær beror på skolelederens konkrete vurdering, om en elev kan blive fritaget for undervisningen. Ligeledes beror andre tal på, hvordan man konkret på den enkelte skole tilrettelægger arbejdet. Fx kan en forebyggende indsats, hvor der ikke registreres konkrete børn for indsatsen og variation i de enkelte børns behov for specialpædagogisk bistand, medføre meget store udsving i udgiften pr. elev alt efter, hvordan skolerne gør indsatsen op. Center for Uddannelse finder ikke, at det er muligt at opstille fuldkomment objektive kriterier for alle områder, men drøfter jævnligt kriterierne med skolerne. Samtidig er det et dilemma, at skolerne har og bør have frihed til planlægning og prioriteringer indenfor selvforvaltningens og de politiske måls rammer, og at der samtidig ønskes klare sammenligninger skolerne imellem. 4 skoler beskriver de økonomiske udfordringer, de har, 2 skoler i forhold til inklusion og den vidtgående specialundervisning og 2 skoler finder generelt, at der ikke er sammenhæng mellem resurser og krav. 2 skoler bemærker, at Næstved ud fra ECO-tallene ligger lavest i sammenligningsgruppen, og skolebestyrelserne finder ikke, at det hænger sammen med de mange krav til skolerne og ønsket om en stærk og kompetent folkeskole. 2 skoler fremhæver, at IT er et stort problem. Det trådløse netværk er af så ringe kvalitet, at lærere og elever ikke kan være sikker på netadgang i undervisningen. Derfor bliver brugen af IT-baseret læring spredt og usystematisk.
På baggrund af kvalitetsrapporter, feedbacksamtaler og høringen vurderer Center for Uddannelse, at der ikke er behov for at iværksætte særlige tiltag over for enkelte skoler.
Økonomipåtegning Center for Økonomi og Analyse har ingen bemærkninger.
Lovgrundlag Folkeskoleloven
Supplerende bemærkninger Center for Uddannelse har nedsat en arbejdsgruppe, der på baggrund af bekendtgørelsen skal udarbejde en vejledning til skolerne, så registreringen af elevfravær kan blive mere ensartet skolerne imellem. I forhold til resursefordelingen mellem skolerne, arbejder arbejdsgruppen vedrørende skoleårets planlægning på en justering af resursetildelingsmodellen. Sagen har været til 1. behandling i Børneudvalget den 5. november 2012.
Politisk behandling Børneudvalget den 26. november 2012 Økonomiudvalget den 10. december 2012 Byrådet den 18. december 2012
Byrådet 18.12.2012
549
Made with FlippingBook - Online magazine maker