Referat af Byrådets møde d. 26.02.2013

Specialinstitutionen Tumlingen og Specialnetværket sammenlægges og indarbejder en nettoreduktion på netto 350.000 kr. (ca. 525.000 kr. brutto) i helårseffekt. 5. På området for Familienetværket, Psykologfagligt team og Børnesundhedstjenesten vælges mellem nedenstående 5a. og 5b. a. Administrationen anbefaler, at der oprettes et netværk for familier bestående af Familienetværket, Psykologfagligt Team og Børnesundhedstjenesten. Denne virksomhed indarbejder reduktion på 650.000 kr. i helårseffekt. b. Alternativ: Familienetværket, Psykologfagligt Team og Børnesundhedstjenesten etablerer samdrift, hvorved der indarbejdes en reduktion på 650.000 kr. Samdriften evalueres i første halvår 2014. 6. De konkrete reduktionsforslag forelægges Børneudvalget til godkendelse på udvalgets møde den 18. marts 2013. 7. Ny leder for de nye virksomheder udpeges i starten af 2013 efter gældende regler.

Beslutning Børneudvalget, 17.12.2012

Ad 1-3: Anbefales. Ad 4b: Anbefales. Ad 5a: Anbefales. Ad 6-7: Godkendt.

Økonomiudvalget, 21.01.2013 Sagen tilbagesendes til Børneudvalget for nærmere belysning af konsekvenserne for fagligheden på de berørte områder, hvis der etableres fælles ledelse. Efter sagen blev behandlet i Børneudvalget, er det besluttet, at det bliver Næstved Kommune, der skal etablere det særlige Børnehus for misbrugte børn. Dette bør også indgå i sagen, da det vil være naturligt, at dette skal ske i tæt samarbejde med de faglige ledelser på området.

Sagsfremstilling Administrative bemærkninger til sagen den 28. januar 2013:

En del af ledelsens opgaver er at sikre den faglige kvalitet og udvikling i de ydelser, som den konkrete enhed leverer. Det er derfor administrationens oplæg, at reduktionen i tid til ledelse skal ske på en sådan måde, at der sikres en faglig specialisering i ledelsen. Virksomhedsledere i Center for Børn og Unge har erfaring i, at have forskellige fagligheder samlet i samme virksomhed, uden at den øverste leder i virksomheden har den specielle faglige indsigt i alle faglighederne. Eksempler på dette er tale/høreindsatsen i Psykologfagligt Team og ergo- og fysioterapeuterne i Børnesundhedstjenesten. Erfaringerne fra dette viser vigtigheden af, at sikre en særlig faglig ledelse for de enkelte fagområder. Og en overordnet ledelse, der har respekt for denne faglige ledelse. I oplægget fra Styregruppen står der om den faglige ledelse: Den faglige ledelse vil skulle løses af lederne af de enkelte enheder. Det er her, at den faglige kvalitet og udvikling skal sikres. Mens der om den overordnede ledelse står: Opgaven i den overordnede ledelse vil først og fremmest være ledelsesfaglig. Der vil være brug for generelle og centrale ledelsesfærdigheder, men med et solidt kendskab til netværkets fagområde.

Byrådet 26.02.2013

71

Made with FlippingBook - Online magazine maker