הצורך: חוסר במטפלים מקצועיים וקבועים לתהליך מתמשך
הפעולה: הבטחת רצף טיפולי ע"י מטפלים קבועים על מנת לייצר תמיכה בתהליך טיפולי מתמשך באמצעות מרכז החוסן היישובי (לפחות לחצי שנה), סייענו להגדלת מספר המטפלים הרגשיים ומודל פעולה שיתמוך בכך מעטפת הכוללת שכר שעתי הולם, שעות להדרכה . כל זאת, לצד מחויבות של 7 , נסיעות לאילת ולים המלח והסדרי לינה במידת הצורך supervision - מקצועית המטפלים לרציפות טיפולית בילדים ובנוער; תמיכה מתמדת בהרחבת התשתית – מטפלים, חדרים, תפעול – לטובת היקף הולך וגדל של מטופלים. לאורך כל תקופת השלב הראשון התקיים שיתוף פעולה שוטף ורציף עם מנהלות מרכזי החוסן של שדרות ושל מועצה אזורית אשכול באילת ובים המלח, לטובת זיהוי צרכים מבוסס נתונים ומתמשך, וגיבוש משותף של מענים מותאמים.
הצורך: פעילות תומכת ומחזקת חוסן ליצירת מענה שלם
הפעולה: פיתוח מערך פעילות קבוצתית בונה חוסן מגוון פעילויות בונות ומחזקות חוסן בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי לילדים ונוער בכל ימי השבוע, במתחמי החוסן, במלונות ובבתי הספר – בתיאום עם נציגי הרשויות. נבחרו פעילויות בערוצי חוסן מגוונים: גופני, חברתי, . ניתנה עדיפות לפעילויות 8 קוגניטיבי, ערכי-מנהיגותי ורגשי, על פי התפיסה המקצועית של מודל גש"ר מאח"ד מתמשכות / תהליכיות בריבוי ערוצי חוסן. הפעילויות בוצעו על ידי ארגונים מקצועיים ובליווי קבוע של חניכי מכינה קדם-צבאית, במתכונת 'אח בוגר' ושל מדריכים מתנועת אחריי!
נציין כי ההתחייבות שלנו עמדה בעינה והוקצה לה תקציב ייעודי במבצע. בסופו של דבר התשלום למטפלים הגיע ממשרד 7 הבריאות, במודל דומה למודל שהצענו לרשויות. ) וכולל שישה מרכיבי התמודדות אפשריים במצבי משבר – ראו 1992( המודל פותח ע"י פרופ' מולי להד וד"ר עפרה איילון 8 הרחבה בפרק "תפיסה מקצועית ופרקטיקה יישומית" בהמשך המסמך.
44
Made with FlippingBook Digital Proposal Creator