Indsigt i bæredygtighedsrapportering - 1. udgave

Kapitel 3 Indholdet af bæredygtighedsrapporteringen

§ 99 a

Bemærkninger

4) En beskrivelse af virksomhedens politikker vedrø- rende bæredygtighedsspørgsmål.

Derudover skal virksomhedens politikker vedrørende bæredygtighedsspørgsmål beskrives. I den forbin- delse bemærkes, at ESRS ikke stiller krav om, at virk- somheden skal have en politik, idet CSRD er et rap- porteringsdirektiv. Oplysningskravene i nr. 3) og 4) er primært specifice- ret i ESRS 2 suppleret med de emnespecifikke stan- darder. § 99 a, stk. 2, nr. 5, medfører, at oplysninger om in- citamentsordninger tilknyttet bæredygtighedsspørgs- mål skal medtages. Det kunne fx være bonusordnin- ger, aktiebaseret vederlæggelse eller andet vederlag, som er knyttet op på bæredygtighedsspørgsmål. Oplysninger om ledelsens incitamentsordninger frem- går af ESRS 2 GOV-3. Nr. 6 omtaler enkelte centrale oplysningskrav i ESRS- standarderne. Litra a, medfører, at hvis virksomheden har gennem- ført due diligence-procedurer, skal den oplyse om disse. Virksomhedens due diligence er indarbejdet i ESRS 2-standardens oplysningskrav og i de emnespe- cifikke standarder. Det gælder for eksempel, hvordan due diligence integreres i virksomhedens gover- nance-procedurer, hvordan virksomheden engagerer med virksomhedens interessenter, samt hvordan ne- gative påvirkninger identificeres og adresseres, og er således et vigtigt begreb bl.a. i forhold til virksomhe- dens væsentlighedsvurdering. Litra b, medfører, at virksomheden skal oplyse om de væsentligste aktuelle eller potentielle negative ind- virkninger vedrørende såvel virksomhedens egne ak- tiviteter og dens værdikæde, dvs. et bredere per- spektiv end hidtil. Ved aktuelle eller potentielle nega- tive påvirkninger forstås særligt de mest betydelige indvirkninger relateret til virksomhedens aktiviteter, herunder alvoren af indvirkningen på mennesker eller miljøet, antallet af individer, der påvirkes eller kan blive påvirket, eller omfanget af skader på miljøet og hvor let disse kan afhjælpes. Oplysningerne skal tillige omfatte en beskrivelse af eventuelle tiltag, der er taget af virksomheden, for at forebygge, afbøde, afhjælpe eller standse aktuelle el- ler potentielle negative påvirkninger og resultatet af sådanne tiltag, jf. litra c. Det bemærkes, at oplysninger skal omfatte de for virksomheden væsentlige forhold, som vurderes ud fra en dobbelt væsentlighedsanalyse. Der er ikke krav om at oplyse vedrørende uvæsentlige forhold.

5) Oplysninger om, hvorvidt der foreligger incita- mentsordninger forbundet med bæredygtigheds- spørgsmål, som tilbydes medlemmer af virksom- hedens ledelse, jf. bilag 1, A, nr. 6.

6) En beskrivelse af a) due diligence-procedurer, der er gennemført af virksomheden med hensyn til bæredygtig- hedsspørgsmål, og hvor det er relevant i tråd med anden lovgivning, som stiller krav til virk- somheder om at gennemføre en due diligence- procedure, b) de væsentligste aktuelle eller potentielle ne- gative indvirkninger vedrørende virksomhe- dens egne aktiviteter og dens værdikæde, herunder dens produkter og tjenesteydelser, dens forretningsforbindelser og dens leveran- dørkæde, tiltag til at identificere og overvåge disse indvirkninger og andre negative indvirk- ninger, som virksomheden er påkrævet at identificere i henhold til anden lovgivning til virksomheder om at gennemføre en due dili- gence-procedure, og c) eventuelle tiltag, der er taget af virksomhe- den, for at forebygge, afbøde, afhjælpe eller standse aktuelle eller potentielle negative ind- virkninger og resultatet af sådanne tiltag.

EY | Indsigt i bæredygtighedsrapportering | 29

Made with FlippingBook Online newsletter maker