Indsigt i bæredygtighedsrapportering - 1. udgave

Kapitel 3 Indholdet af bæredygtighedsrapporteringen

§ 99 a

Bemærkninger

7) En beskrivelse af de væsentligste risici for virk- somheden vedrørende bæredygtighedsspørgsmål, herunder en beskrivelse af virksomhedens væ- sentligste afhængigheder for så vidt angår disse spørgsmål, og hvordan virksomheden styrer disse risici.

Nr. 7 medfører beskrivelse af de væsentlige risici for bæredygtighedsspørgsmål, og afhængigheder og le- delsens styring. Det er kendetegnende for de risici, virksomheden skal rapportere om, at disse kan have faktiske eller potentielt negative påvirkninger på virksomheden. Det er væsentligt at adskille risici og muligheder (Risks and Opportunities) fra påvirkninger (Impacts), når oplysningskravene fastlægges. Nr. 8, medfører, at virksomhederne skal oplyse om indikatorer, som er relevante for oplysningerne i § 99 a, stk. 2, nr. 1-7. Disse indikatorer fastsættes bl.a. i ESRS'erne. Virksomhedens bæredygtighedsrapportering skal om- fatte oplysninger vedrørende kort-, mellem- og lang- sigtede horisonter, alt efter hvad der er relevant. ESRS 1 indeholder definitioner af tidshorisonter, jf. ESRS 1, afsnit 6. Stk. 4 medfører, at bæredygtighedsrapporteringen skal indeholde oplysninger om virksomhedens sam- lede værdikæde, herunder dens egne aktiviteter, dens produkter og tjenesteydelser, dens forretnings- forbindelser og dens leverandørkæde, for så vidt det er relevant. Oplysningerne skal omfatte både oplys- ninger vedrørende virksomhedens værdikæde både inden- og uden for EU, hvis virksomhedens værdi- kæde strækker sig uden for EU. Som nærmere omtalt i denne publikation er dette et bredere perspektiv, end virksomhederne har været vant til. De endelige ESRS-standarder indeholder lempelser i forhold til tidligere offentliggjorte udkast, der skal være med til at reducere den administrative byrde ved implementering. Dette omfatter lempelser gæl- dende for alle virksomheder, fx at virksomheden i de første tre år efter ikrafttrædelsestidspunktet kan undlade detaljeret information om værdikæden – dog skal virksomheden i stedet rapportere om 1) de be- stræbelser, den gør sig for at fremskaffe de fornødne oplysninger om værdikæden, 2) grundene til, at ikke alle de fornødne oplysninger er blevet fremskaffet, og 3) dens planer for fremskaffelse af de fornødne oplysninger i fremtiden. Oplysningerne om værdikæden indfører nye krav til dataindsamling, som skønnes at være krævende for virksomhederne at implementere. EFRAG har udsendt vejledning om værdikæden, der dog ikke foreligger i endelig udgave ved redaktionens slutning.

8) Indikatorer, som er relevante for oplysningerne i nr. 1-7.

Stk. 3. Oplysningerne i stk. 2 skal omfatte oplysnin- ger vedrørende kort-, mellem- og langsigtede hori- sonter, alt efter hvad der er relevant.

Stk. 4. Oplysninger efter stk. 1-3 skal, hvor det er re- levant, indeholde virksomhedens egne aktiviteter og dens værdikæde, herunder dens produkter og tjene- steydelser, dens forretningsforbindelser og dens le- verandørkæde. Oplysninger efter stk. 1-3 skal desu- den indeholde henvisninger til og yderligere forkla- ringer på andre oplysninger, der er medtaget, jf. § 99, og beløb, der er anført i årsregnskabet.

30 | Indsigt i bæredygtighedsrapportering | EY

Made with FlippingBook Online newsletter maker