Indsigt i bæredygtighedsrapportering - 1. udgave

Kapitel 5 Dobbelt væsentlighed er styrende for rapporteringen

5.1 Introduktion Vurdering af dobbelt væsentlighed er udgangspunktet for bæredygtighedsrapporteringen under de europæiske bæredygtighedsstandarder (ESRS). For de bæredygtighedsspørgsmål, der vurderes væsentlige, skal virksomheden derfor udarbejde sin rapportering i overensstemmelse med den på- gældende rapporteringsstandard under ESRS. ESRS'erne er principbaserede standarder og foreskriver ikke nogen specifik metode til, hvordan en dobbelt væsentlighedsanalyse udføres, men krav til, hvad den skal indeholde og komme frem til. Det betyder overordnet, at den vejledning, EFRAG har udarbejdet, herunder illustrationer og kriterier, ikke er den eneste måde, hvorpå en virksomhed kan udføre analysen. Analysen skal ba- seres på virksomhedens konkrete forhold, herunder forretningsmodel, strategi, legale struktur, kompleksitet og governance. Bæredygtighedsrapporteringen skal pr. definition ikke omhandle uvæsentlige bæredygtigheds- spørgsmål, hvilket også har den konsekvens, at hvis væsentlighedsanalysen ikke udføres på en rimelig måde, risikerer virksomheden at udelade væsentlige oplysninger.

Analysen skal baseres på virksomhedens konkrete

forhold, MAIG.15

Såvel Erhvervsstyrelsens notat samt EFRAG's vejledning om dobbelt væsentlighed ("Vejledningen" eller "MAIG") illustrerer en metode, som viser fire trin.

De fire trin i Erhvervsstyrelsens notat er:

► Trin 1: Identificering af væsentlige IRO'er relateret til virksomhedens aktiviteter og værdi- kæde.

► Trin 2: Vurdering og prioritering af disse IRO'er med henblik på at fastslå deres væsentlighed.

► Trin 3: Fastlæggelse af passende tærskler og kriterier for væsentlighed.

► Trin 4: Rapportering af resultatet og beskrivelse af den anvendte proces.

Erhvervsstyrelsens notat kan downloades her, og EFRAG's udkast til vejledning (Draft IG 1) kan hentes via følgende link.

Download

MAIG illustrerer processen med at identificere de væsentlige bæredygtighedsforhold nedenfor.

EY | Indsigt i bæredygtighedsrapportering | 63

Made with FlippingBook Online newsletter maker