Kapitel 6 Ledelsesberetningens redegørelser om bæredygtighed
Ovenstående krav ved placering af redegørelsen for samfundsansvar på virksomhedens hjemme- side fremgår af Erhvervsstyrelsens redegørelsesbekendtgørelse.
Bekendt- gørelse
Sprogkrav til redegørelsen Som udgangspunkt skal redegørelsen gives på samme sprog som de øvrige dele af årsrapporten, hvilket vil være dansk eller engelsk. Det gælder, uanset om redegørelsen placeres i ledelsesberet- ningen, på virksomhedens hjemmeside eller i en supplerende beretning. Anvender virksomheden muligheden for at rapportere efter internationale retningslinjer eller standarder, er det dog sprog- kravene i henhold til disse retningslinjer, der er gældende. Hvis en dattervirksomhed benytter lempelsesmuligheden og henviser til en udenlandsk modervirk- somheds redegørelse for samfundsansvar, skal sproget i modervirksomhedens redegørelse for samfundsansvar være affattet på et sprog, som er tilladt i det pågældende land, hvor modervirk- somheden er beliggende.
6.5
Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen
Erhvervsministeriet sendte den 3. september 2024 et udkast til lovforslag i høring. Udkastet in- deholdt bl.a. et forslag om at ophæve årsregnskabslovens § 99 b, hvor virksomheder i regnskabs- klasse C (stor) og D har været pålagt at redegøre for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen i ledelsesberetningen. De virksomheder, der i øjeblikket er omfattet af § 99 b, vil, selvom forslaget vedtages, fortsat være omfattet af oplysningskravene om kønsmæssig sammensætning m.v. i bæ- redygtighedsrapporteringen og eventuelt den foreslåede kønsbalancelov. Forslaget ophæver ikke selskabslovens krav om at opstille måltal og politikker for det underrepræsenterede køn – det er således alene det gældende rapporteringskrav, der foreslås ophævet.
Forslag om ophævelse af § 99 b i høring
Det er foreslået, at ophævelsen af § 99 b har virkning for indsendelse af årsrapporter, der foreta- ges efter den 1. januar 2025.
Høringsbrevet og udkast til lovforslaget kan læses her.
Ved redaktionens afslutning er lovforslaget endnu ikke vedtaget, men det er EY's forventning, at forslaget bliver vedtaget i nuværende form eller alene med mindre ændringer.
Vedtages forslaget ikke, vil nedenstående krav være gældende.
Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal i ledelsesberetningen redegøre for den køns- mæssige sammensætning af ledelsen.
§ 99 b
Fra regnskabsår der begynder 1. juni 2024 eller senere, skal alle erhvervsdrivende fonde, der er omfattet af kravene i § 41 i lov om erhvervsdrivende fonde, uanset regnskabsklasse, medtage redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen (ny § 77 c). Se kravene i afsnit 44.7 Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen . Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en Vejledning om måltal og politik for den kønsmæssige sam- mensætning af ledelsen og for rapportering herom, som kan vejlede virksomhederne i både arbej- det med måltal og politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn samt i rapporteringen herom i ledelsesberetningen. Vejledningen er opdateret i december 2022 som følge af lovændrin- gen om skærpede krav om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn (lov nr. 568 af 10. maj 2022), som trådte i kraft 1. januar 2023.
Erhvervs- styrelsens vejledning
Kravet om måltal for det øverste ledelsesorgan og virksomhedens øvrige ledelsesniveauer samt om politikker for øvrige ledelsesniveauer for det underpræsenterede køn er indført i selskabsloven og årsregnskabsloven, og det omfatter virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D. Reglerne
De omfattede virksomheder
EY | Indsigt i årsregnskabsloven 2024/25 | 113
Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease