The book of in-lite

Wil je zelf je in-lite verlichting gaan aanleggen, dan hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rij gezet. Daarnaast vind je op onze website een aantal handige instructiefilmpjes die je bij de installatie kunnen ondersteunen. INSTALLATIETIPS

40

Stap 1: De transformator Als eerste monteer je de transformator ongeveer 50 cm boven de grond in bijvoorbeeld je schuur of op een paal in de tuin. De lichtsensor monteer je buiten, deze zorgt er namelijk voor dat je verlichting aanspringt als het begint te schemeren. Hang de lichtsensor uit de buurt van kunstverlichting aangezien de sensor hier op zal reageren en laat altijd het kunststof afdekdopje zitten. Deze beschermt namelijk tegen vocht. Met de bijgele- verde kabelschoentjes sluit je de kabel op de transfor- mator aan. De kabelschoentjes zorgen voor een goede stroomgeleiding en beschermen de transformator tegen beschadigingen. Tip: Wil je energie besparen? Laat de verlichting dan niet de hele nacht branden (instelling dusk to dawn), maar stel het aantal uren in dat je wilt dat de verlichting brandt na zonsondergang (instelling on hours).

Stap 2: De kabel Nadat je de kabel hebt aangesloten op de trans- formator kun je de kabel uitrollen. Leg deze zo- veel mogelijk langs bestrating en borders, zodat je er later nog bij kunt. Gebruik verlengkabels voor armaturen die verder van de hoofdkabel af liggen. Je kunt eventueel ook kabelaftakkingen maken om de kabel beter langs de armaturen te kunnen leiden. Hiervoor gebruik je een kabelĀ­ verbinder. De kabel kan willekeurig ergens eindigen, je hoeft deze alleen maar af te wer- ken met de bijgeleverde afdekdopjes. Een laagje grond over de kabel is voldoende om hem weg te werken. Tip: Maak vooraf een kabelplan en verwerk hierin de plaats van de kabel, armaturen, verlengkabels en kabelverbinders. Meer informatie over het maken van een goed kabelplan vind je op onze website.

Made with FlippingBook flipbook maker