Greenity 60

5 M I NUT EN

Ben van Delft is kwaliteitscontroleur en teamleider bij bloemengroothandel L&M in Rijnsburg. Zijn werk is heel afwisselend en juist dat spreekt hem zo aan. Daarbij is hij continu gefocust op de kwaliteit van het product. ‘Steeds schakelen met leveranciers’

Wat mij het meeste bezighoudt is… “Het continu bewaken van de kwaliteit van de handel en processen binnen ons bedrijf. In vier maanden tijd verhandelen wij zo’n 700 tot 800 miljoen tulpen en de kwaliteit daarvan moet goed zijn. Dat vraagt continue afstemming met leve- ranciers, steeds schakelen over de kwaliteit en de feedback die wij van onze klanten krijgen. Het kan altijd beter, dat is ons uitgangspunt. Je bent dus nooit klaar.” Kwaliteit is… “Voor mij goede en eerlijke communicatie. Daar- naast blijft uiteraard de goede kwaliteit van onze producten centraal staan.” Ondernemerschap is… “Risico’s nemen, kansen zien en daarop inspelen. L&M is niet mijn bedrijf, maar ik werk hier wel alsof het mijn eigen bedrijf is. Ik denk altijd na over welke slagen we nog kunnen maken, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering of robotisering. Ik krijg hier veel ruimte om verbeteringen door te voeren, zodat we stappen vooruit blijven zetten.” Brexit betekent voor mijn bedrijf… “Onzekerheid, we hebben nog geen exacte duide- lijkheid over de gevolgen.” Wat ik nog wil leren, is… “People management. Ieder mens is anders en ik zou willen leren hoe ik daarmee kan omgaan zodat medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen werken.”

Ben van Delft 36 jaar Kwaliteitscontroleur/teamleider L&M Rijnsburg

Tekst: Monique Ooms | Fotografie: René Faas

Milieu-/duurzaamheidscertificaten zijn… “Op dit moment een hot item. Zonder de juiste certificaten kun je niet leveren aan de retail.” Werken in deze sector is… “Zeer afwisselend en dat maakt het werken bij L&M ook zo leuk.” Duurzaamheid is… “Essentieel voor een gezonde toekomst. De gemid- delde Nederlander schijnt een footprint te hebben waarmee hij vier keer de aardbol rond kan. Als we allemaal iets duurzamer zouden leven, scheelt dat al veel. Dat is goed voor onszelf en natuurlijk voor ons nageslacht.” Politiek vind ik… “Iets waar ik me eigen totaal niet mee bezighoud. Mij is wel eens verteld: waar je geen invloed op hebt, moet je ook geen tijd in steken. Zo voelt het voor mij als het over politiek gaat.” Ik werk in deze sector omdat… “Het een dynamische sector is waar geen dag het- zelfde is.”

Volgende keer ROBÈR DE WIT “De volgende kandidaat is Robèr de Wit van Ronico. Wij hebben al jaren een heel fijne samenwerking.”

14 februari 2020

23

14 februari 2020

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online