Greenity nr. 1

VA N D E R E D A C T I E

In de media L EE S HE T LAAT S T E N I EUWS OP WWW.GREEN I T Y. NL

Stilstand is achteruitgang

Lilian Braakman - redacteur l.braakman@greenity.nl

Als u dit leest, is de nieuwe website van Greeni- ty online. Voor u misschien niet zo’n ‘big deal’ als voor mij. De afgelopen periode ben ik sa- men met anderen volop met de website bezig geweest. Ik ben dan ook hartstikke blij en trots dat hij er eindelijk is! En in hippe taal: props voor Why ICT Group, het bureau dat de website voor ons heeft gebouwd. En voor onze ICT-afdeling. Maar waarom eigenlijk een nieuwe website? We hadden ook gewoon een ander logo op onze huidige website kunnen zetten, toch? Dat had gekund. Maar in het door ons gehou- den lezersonderzoek gaf u aan wat u miste op de website. Dat was niet realiseerbaar met de oude website. Iets simpels als een film afspelen op de website: dat was geen optie. Terwijl wij met film u juist net iets kunnen meer laten zien. Want soms zegt beeld meer dan tekst. En het kan een hele mooie aanvulling zijn op een artikel in het blad. Op de nieuwe website is er gelukkig wel de ruimte om films te laten zien. Dat is niet het enige. Met één klik het volgende nieuwsbericht lezen was ook een grote wens: en dat kan nu! Er zijn nog veel meer nieuwe dingen op de website te vinden, maar het is vooral gebruiksvriendelijker gemaakt voor u. Neem gerust een kijkje op www.greenity.nl. De website is nog niet klaar. Er komen gaan- deweg plannen bij of ideeën hebben meer tijd nodig. Wat ik alvast kan vertellen, is dat er in de toekomst een optie komt om Greenity on- line te lezen. De rest zal u te zijner tijd zelf ontdekken.

Narcissen voor uitvaart Thaise koning

VOORHOUT – Ze stonden afge- lopen weken wereldwijd in de spotlights: de narcissen van W.F. Leenen & Zn bv uit Voorhout. Maar liefst 200.000 stuks zijn er gebruikt voor de crematieplech- tigheid van de Thaise koning Bhu- mibol. Hij overleed op 13 oktober 2016 op 89-jarige leeftijd. Ruim een jaar later vond de vijf dagen durende uitvaart plaats in Bang- kok. Het mocht wat kosten: bijna 77 miljoen euro. De Thaise koning was van jongs af aan liefhebber

van narcissen. In zijn verkerings- tijd gaf hij ieder weekend een bos aan zijn vriendin. De kleur van het Thaise koningshuis is tevens geel. Leenen heeft de narcissen ge- teeld in Australië en Nieuw Zeel- and en de bollen in Nederland ge- prepareerd. New Fashion Flowers uit Ban Pong Thailand heeft de Narcissen geïmporteerd en geza- menlijk hebben de bedrijven de bloemen klaargestoomd voor de crematieplechtigheid.

Finalisten Tuinbouw Ondernemersprijs

LISSE – De drie finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 zijn eind oktober bekend gemaakt. Het gaat om Royal Lemkes in Bleis- wijk (planten), De Lepelaar in Sint Maarten (voegingstuinbouw) en OK Plant in Naaldwijk (potplanten). Ze hebben met elkaar gemeen dat ze met visie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duur- zaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties en de ondernemers werken samen met partners om ook als sector beter te worden. Op 10 januari wordt op Keukenhof de winnaar bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst die in het teken staat van ‘samenwerken voor duurzaam resultaat’. Dit jaar was bloembollen- bedrijf JUB Holland de winnaar.

6

9 november 2017

Made with FlippingBook flipbook maker