Årsregnskabsloven med lovbemærkninger
noteoplysninger, som normalt knytter sig til konkrete forhold. Det er derfor skønnet mest hensigtsmæssigt at opret- holde dem som en del af ledelsesberetningen.
Der skal redegøres for den udvikling, der i årets løb har fundet sted i virksomhedens aktiviteter og økonomiske for- hold i øvrigt. Det indebærer, at der skal redegøres for de interne og eksterne forhold, der har påvirket driften, be- skæftigelsen, investeringsomfanget m.v., og dermed påvirket den udvikling, som regnskabets tal afspejler. Også forhold, som — endnu — ikke kan aflæses i regnskabets balance og resultatopgørelse kan være relevante at få be- skrevet på dette sted. Ekstraordinære forhold som fx omstruktureringer, fusion/spaltning og lign. vil normalt være relevante.
Er der indtruffet betydningsfulde hændelser efter regnskabsårets afslutning, skal disse omtales. Herunder hører bl.a. eventuelle problemer i forhold til virksomhedens fortsatte drift, som er indtruffet efter balancedagen.
Virksomheder, der omfattes af klasse B, har mulighed for at udarbejde en mere omfattende ledelsesberetning på linje med ledelsesberetninger i virksomheder omfattet af regnskabsklasse C. Hvis der afgives sådanne yderligere oplysninger, skal disse dog gives systematisk og konsekvent, jf. forslagets § 7, stk. 5. Vælger en virksomhed fx at give oplysninger om den forventede udvikling, skal forventningerne omtales fyldestgørende i overensstemmelse med forslagets § 99, nr. 1.
Ændret ved lov nr. 245 af 27. marts 2006 Overskriften til § 77 affattes således:
»Ledelsesberetning«.
§ 77 affattes således:
»§ 77. Er der sket væsentlige ændringer i virksomhedens aktiviteter og økonomiske forhold, skal årsregnskabet suppleres med en ledelsesberetning, der redegør for disse ændringer.«
Lovbemærkninger Efter den gældende bestemmelse i årsregnskabslovens § 77 skal alle virksomheder, som er omfattet af regnskabs- klasse B (små virksomheder), udarbejde en ledelsesberetning, der medtages i årsrapporten som et supplement til årsregnskabet. Ledelsesberetningen skal omtale en række forhold vedrørende virksomheden. Ledelsesberetningen skal således beskrive virksomhedens hovedaktiviteter, beskrive eventuel usikkerhed ved indregning eller måling, beskrive usædvanlige forhold, der kan have påvirket indregningen eller målingen, redegøre for udviklingen i virk- somhedens aktiviteter og økonomiske forhold samt omtale betydningsfulde hændelser, som er indtruffet efter regn- skabsårets afslutning. § 77 gælder som nævnt for virksomheder omfattet af regnskabsklasse B (små virksomheder). Desuden gælder be- stemmelsen for virksomheder omfattet af regnskabsklasse C (mellemstore og store virksomheder) — jf. henvisningen til § 77 i den gældende bestemmelse i § 99, stk. 1 — og for virksomheder omfattet af regnskabsklasse D (børsnote- rede virksomheder og statslige aktieselskaber) via henvisningsreglen i § 102, stk. 1. Virksomheder omfattet af regnskabsklasse C skal — foruden § 77 — opfylde de yderligere krav til ledelsesberetningen i § 99. Virksomheder omfattet af regnskabsklasse D skal — foruden §§ 77 og 99 — opfylde de yderligere krav til ledelsesberetningen i § 107. Endvidere skal børsnoterede selskaber, som har aktier med tilknyttede stemmeret- tigheder optaget til notering eller handel på en fondsbørs, en autoriseret markedsplads eller et tilsvarende reguleret marked i et EU-/EØS-land, opfylde de yderligere krav til ledelsesberetningen i § 107 a fra og med regnskabsår, der starter den 20. maj 2006 eller senere.
1082 | Indsigt i årsregnskabsloven 2023/24 | EY
Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease