Gruppetto 47-2023

UNO-X Tour de France

Kurt Asle Arvesen står selv med fem opp- tredener i det franske etapperittet, og inn- rømmer at han gleder seg litt ekstra til å komme tilbake som sportslig leder for et norsk konsept: - Først og fremst er det utrolig stas å få være med på det. Vi har hatt mange, norske utøvere i Tour de France tidligere, men de har alle kjørt for utenlandske lag. Nå har vi plutselig vårt eget lag som skal ned dit, og det er kjempespesielt, sier han. Hushovd vs Cavendish I Norge er Tour de France tett knyttet opp til Hushovd, fordi Grimstad-mannen egenhendig plasserte oss på sykkelkartet med sine ti individuelle etappeseirer og ikke minst to grønne trøyer, i 2005 og 2009.

Vinteren 2017 med trøya til det som først var et kontinentallag, Uno-X Hydrogen Development Team. Kurt Asle Arvesen ble allerede fra starten ansatt som sportslig leder.

Vi får håpe vi slippe å se uhell som Kurt Asle hadde i 2009.

sesongen 2014, samt én i 2018 og én i 2020, har ikke ringvirkningene her hjemme klart å nå helt de samme proporsjonene. Til sommeren får Stavanger-mannen ventelig sin tiende opptreden i rittet. At på til den første for et norskeid sykkellag.

# 47 SM GRUPPETTO 25

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease