Gruppetto 47-2023

UNO-X Tour de France

- En vill opplevelse ASO-sjef Christian Prudhommes definitive ja til det norske konseptet, framstår som både rett og rimelig etter at Jérôme Pineau sviktet kapitalt med å stable sin egen B&B Hotels-satsing opp på det neste nivået. Fallet var trist da det også ble klart sats- inga som hadde skrytt på seg både 20 millioner euro fra Carrefour og under- skriftene til Cavendish og Cees Bol, la hele satsinga på is i desember. Basert på alle kriterier framsto de røde og gule rytterne fra nord som det beste al- ternativet.

Halland Johannessen og Kristoff er to ryttere det blir spennende å følge i årets tur i Frankrike.

X nå har fått i verdens mest pres- tisjetunge sykkelritt som nær en garanti man får for at det i framtida kommer til å skje igjen. - Hva tror du det vil si for den framtidige rekrutteringen til Uno-X at man kan tilby rytterne matching på mer eller mindre fast basis i Grand Tours?

krutteringa generelt. Unge, norske håpefulle vil få noe se opp til. Vi kommer til å få masse oppmerksomhet, etter kanskje et par litt labre sykkelår i Norge, etter at Thor, Edvald og Alex herjet mer for ti år tilbake, vil dette nå snu full- stendig og folk vi få et annet forhold til sykkelsporten. Jeg tenker også at de som står der med valget om å velge skøyter eller langrenn, kommer til å velge sykkelsporten utover.

- Jeg tror det er kjempeviktig for re-

# 47 SM GRUPPETTO 27

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease