Gruppetto 47-2023

Tour Te Fjells - et viktig ritt for ikke minst nye unge talenter.

Et tredje moment er at ritt- programmene er veldig varierende i de norske klubblagene. Får man ikke jevnlig matching i Nations Cup, står man i realiteten igjen med norges- cupen, NM, Tour Te Fjells og Uno-X Development Weekend som de beste utstillingsvinduene. I skyggen av Uno-X-imperiet sliter andre kon- septer med å finne sin plass, i tillegg opplever lokale arrangører frafall fra startlistene i ritt som er blitt krevende å gjennomføre. En åpenbar positivt bivirkning av Uno-X Pro Cycling Team er at norske ryttere opplagt er blitt mer etter- traktet i utlandet. I tillegg går re- krutteringen via skolene i NTG-sys- temet, samt andre toppidrettslinjer med sykling som spesialisering fremdeles såpass bra, at det dukker opp gode landslag år etter år. Dette får utenlandske lag med seg, og har dermed begynt å speide etter norske ryttere i ung alder. Slik har for eksempel 16 år gamle Marius Inn- haug Dahl fra Tønsberg havnet på radaren til AG2R Citröen Team.

BEDRE RYTTERE - FÆRRE PLASSER

Hos Team Coop-Repsol og Uno-X Dare Development Team er det totalt 22 plasser å kjempe om. ¼ av plas- sene hos Dare er i øyeblikket besatt av dansker. Mangelen på tilbud fra kontinentalnivået er med på å presse fram utviklingen vi nå regist- rerer.

Utøverne som flagger ut nå er motivert for å gjøre det tidlig i

karrieren. Det dreier seg om å finne seg et bedre rittprogram og å knytte internasjonale kontakter tidlig. Flere mener også at gode prestasjoner internasjonalt blir plukket opp langt raskere enn om det hadde skjedd på den hjemlige, norske scenen.

# 47 SM GRUPPETTO 35

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease