Gruppetto 47-2023

JØRGEN NORD HAGEN

- Han skiller seg ut ved å ha et topp- idrettshode. Han har ekstremt stor kunnskap om trening. Ikke bare om det rent treningsmessige, men alt rundt. Det kan gå på optimalisering av tren- ingshverdagen, kosthold og slike ting. Når han er med oss på samling, er han en person vi kan bruke som forbilde i alt han foretar seg. Å få på klær til rett tid, å ha med seg mat på økter. Alle er flinke på å få i seg de store måltidene, men Jørgen er også god på mellommåltidene og hva det skal inneholde. Han er eks- tremt langt framme til å være såpass ung. Han tenker gjennom alle valgt han gjør, samtidig som han er veldig ydmyk, nysgjerrig og spørrende. Og det selv om han allerede har prestert veldig godt på både langrenn og i sykling. Jeg ser ingen nykker! Han er nedpå jorda og bidrar, men når han er på økt, er han fokusert. Likevel er han flink til å ta til seg inn- spill fra både meg og andre trenere, skryter Gasmann.

eget treningsarbeid. Jeg tror ikke det bare gikk via faren hans, men fordi han gjorde det på egenhånd, sier Gasmann.

Skiller seg ut Det er lett å bli fristet til å kalle lillebror Nordhagen for unik. Unik fordi han har inntatt norgestoppen i både langrenn og sykling.

Unik fordi han vant eliteklassen i Birke- beinerrittet som 17-åring.

Unik fordi han alt som førsteårs junior hadde et kobbel av sykkelsportens aller største satsinger etter seg. Og unik fordi han midten av januar ble tatt ut til junior-VM i langrenn i kanadiske Whistler Mountain. Riktig nok sammen med jevngamle Lars Heggen. Men de to lang- rennsutøverne skiller seg likevel ut fra mengden.

Valget presser seg fram På samlinga i regi av Jumbo-Visma i desember, hadde nordmannen grønt kort til både å ankomme og dra litt som det passet. I den samme periode var han på samling med langrennsløperne hos NTG, og hadde fokus festet mot mønstrings- rennet i Bardufoss, som ga en potensiell åpning til VM en drøy måned senere. Da Jørgen Nordhagen endte opp med å vinne favorittdistansen, ti kilometer skøyting, i nord, var man vel ikke veldig overrasket. Det overbeviste samtidig landslagsledelsen om å tildele ham én av flybillettene til Whistler Mountain. Tidligere samme høst valgte han å for- plikte seg til Jumbo-Visma ut 2027- sesongen. Med det sikret han seg muligheten til å satse fullt i langrenns- sporet denne vinteren - og den neste. I 2025 vil han trolig være knyttet til WorldTour-satsingen i Nederland, og da skjønner også unggutten at han kanskje må la langrennsskiene bli liggende igjen hjemme.

Gasmann peker tilbake på hodet hans for å be- skrive hvorfor han

mener Tranby- gutten er unik:

Sportsjef langrenn ved NTG, Per Ola Gasmann er imponert over unggutten.

48 SM GRUPPETTO # 47

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease