VAB Magazine juli-augustus 2019

 . Wistmans Wood, een

sprookjesbos midden in

Dartmoor biedt prachtige, glooiende tableaus in zachte schakeringen, geborduurd met stenen muurtjes.

Dartmoor National Park.

 . Prehistorische schatten

in The Etches Collection.

De Jurassic Coast

geeft nog steeds zijn

geheimen prijs.

 . Groenten in de hoofdrol

bij Riverford Field

Sprookjesbos Bijna duizend vierkante kilometer stugge hei- de overlapt Devons binnenland. Dartmoor biedt prachtige, glooiende tableaus in zachte schakerin- gen, geborduurd met stenen muurtjes en bevolkt door wilde pony’s en uitgelaten schapen. Het na- tionaal park kent vele gedaanten. Zo is Wistmans Wood uit een sprookjesboek gescheurd. Van ver lijkt het niet meer dan een schaduw die zich afte- kent in het sobere landschap, maar middenin is het een grillig kluwen van takken, bedekt met u- welig mos, geworteld tussen stenen die door reu- zen werden neergelegd. Stap nadien zeker even binnen bij hotel-restaurant Two Bridges, waar je in een nostalgisch chic decor een trio biertjes uit Dartmoors eigen brouwerij kunt proeven.

Kitchen.

> visitdartmoor.co.uk, twobridges.co.uk

Postkaartdorp In Engeland hou je rekening met een weerbeeld van vier seizoenen in één dag. Omdat er door felle wind gevaar is voor vallende bomen, moeten we afzien van een wandeling door de Lydford Gorge kloof. We steken Dartmoor door en rijden tot één van Cornwalls hartendieven, Port Isaac. Het vis- sersdorp ligt, geborgen door groene heuvels, knus tussen twee zeearmen. In het haventje dobbert een handvol boten. Het leuke aan dit soort ‘hoejzer- dorpen’ is dat je ze van elke kant van de baai kunt bewonderen. Een ‘For sale’-bord aan de gevel van een hooggelegen oud wit huis doet dagdromen: stel je voor dat je dit plaatje elke ochtend voorge- schoteld krijgt… De grand lady De zon besluit de Britse zuidwestkust ’s ande- rendaags wel eer aan te doen, en dat vertaalt zich prompt in kleurrijke strandschepjes en emmertjes

 

FOSSIELEN JAGEN Wie aan ‘fossil hunting’ wil doen, boekt voor de grootste slaagkans het best een geleide toer. Hou er rekening mee dat deze activiteit a ﬉ ankelijk is van het getij.

> jurassiccoast.org

23

JULI-AUGUSTUS 2019 REIZEN

Made with FlippingBook - Online catalogs