VAB Magazine juli-augustus 2019

48u BERLIJN

De zuurdesempizza’s van Gazzo met verse en lokale toppings verkopen als zoete broodjes.

huiselijke pleintjes en trendy plekken. Je moet ze gewoon weten te vinden. Ontbijtplek The Future Breakfast [  ] ligt op de gemoedelijke Böhmischer Platz, zo’n plein waar je gerust zou willen wonen, weggedoken van de drukke Karl-Marx-Straße. Om de hoek, op de Sonnenallee, moet je bij Studio Hertzberg zijn voor fair fashion en leuke upcycling spullen. Ontbijt- en lunchhemel Selig [  ] , aangrenzend aan de kerk op de Herrfurthplatz, bewijst dat traditie en verjonging mooi kunnen blenden. Een paar honderd meter verder, aan de poort van Tempelhofer Feld, vind je in wijnbar Palsta dan weer de ideale aperitiefplek. En zo is je dag alweer gevuld! > facebook.com/thefuturebreakfast, studiohertzberg.de, selig.berlin, palstawinebar.de 15u Wat vroeger een luchthaven in de stad was, is nu één grote publieke ruimte. Tempelhofer Feld [  ] is niet echt een park zoals wij dat kennen, wel een open veld waar locals komen om te joggen, etsen, skaten of luilekkeren. Je mag er op de voorziene plekken barbecueën of drinkt een biertje in de Luftgarten. Een rustig plekje vinden om wat te zonnen of eindelijk dat boek uit te lezen, is hier alvast geen probleem. 18u De mannen van pizzarestaurant Gazzo [  ,  ] wilden een plek voor iedereen: jong en oud, koppeltjes en families, hipsters en alto’s. En dat is hen wonderwel gelukt. Op de grens van Neukölln en Kreuzberg bruist het hoekpand van het leven, en dan vooral van het lokale leven. De zuurdesempizza’s met verse en lokale toppings verkopen als zoete broodjes. Het interieur straalt dan ook een hoog huiskamergehalte af.



PRAKTISCH

onbeperkt het openbaar vervoer, waarmee je snel en gemakkelijk de hele stad ontdekt. Ook fi etsen is een fi jne manier om Berlijn te doorkruisen.

Erheen Wie tijd genoeg hee ﬞ of een citytrip Berlijn combineert met een langere vakantie rijdt zo’n  km naar Berlijn, mits een b Duits milieuvignet. Wie liever vliegt, hee ﬞ dagelijks tal van opties vanuit Brussels Airport. Ter plaatse b Vanuit Berlin-Tegel geraak je met een b combinatie van bus en metro b redelijk snel in het stadscentrum. Met een b Berlin Welcome Card b gebruik je

Toeristische informatie b > visitberlin.de

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar Berlijn met een b VAB-Reisbijstand, vanaf   per persoon of   voor het hele gezin.

> vabreisbijstand.be

> gazzopizza.com

28

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs