VAB Magazine juli-augustus 2019

DOSSIER ZORGELOOS

ZO VERMIJD JE DE FILES NAAR HET ZUIDEN

FRANKRIJK De kans op een fi leloze vakantierit is het grootst in de eerst hel ﬞ van juli en de tweede hel ﬞ van augustus. Drukke aanloopweekends zijn die  en  juli. Absoluut te mijden zijn de zwarte weekends van  en  augustus. Voor terugkerend verkeer is er ook veel drukte in het weekend van  augustus. BELANGRIJKE WEGWERKZAAMHEDEN A  Orange-Spaanse grens, in beide richtingen tussen Le Boulou en de grensovergang A  rondweg Bordeaux in beide richtingen tussen afri מּ en  en 

ITALIË Het weekend van  juli is het eerste zware weekend voor het verkeer in Italië. De weekends van  en  augustus zijn zwarte weekends. Ook de overige weekends van augustus zijn nog erg druk, omdat de vakanties in Italië zelf vooral in augustus vallen.

BELANGRIJKE WEGWERKZAAMHEDEN Op de A  Milano-Roma wordt gewerkt tussen Barberino en Firenze- Noord en tussen Firenze-Zuid en Incisa.

DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen

DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag en zondag tussen  u en  u Terug

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Terug Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

OMLEIDING De werken aan de ingestorte Morandibrug in Genova zijn nog steeds aan de gang. Daardoor moet je een omleiding volgen via de A  Novi Ligure en de A  Arenzano, en dat in beide richtingen.

MILIEUZONE Vanaf  juli wordt de milieuzone van Parijs uitgebreid tot het volledige gebied binnen de A  , de grote ring rond Parijs. Ook voor de Périphérique, de kleine ring, moet je voortaan een milieuvignet hebben van maandag tot en met vrijdag tussen  en  uur. De A  zelf valt buiten de milieuzone.

ZWITSERLAND In juli en augustus is het elk weekend druk tot zeer druk aan de Go מּ hardtunnel, zowel in noordelijke als zuidelijke richting. Zeker op vrijdagmiddag en zaterdagochtend staat het verkeer stil vanwege vertrekkend verkeer. Wach מּ ijden van  tot  uur, of fi les langer dan  kilometer zijn niet abnormaal.

SPANJE De weekends van  en  augustus zullen druk zijn. Dat zijn de uitlopers van de verkeersdrukte in Frankrijk. De hinder zal zwaar zijn, maar minder erg dan de drukte in Frankrijk. DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag en zondag tussen  u en  u Terug

DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag en zondag tussen  u en  u Terug

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

DE GOTTHARDTUNNEL ONTWIJKEN? Dat kan via de Go מּ hardpas. Die voert over de berg in plaats van erdoor. De weg is behoorlijk uitgebouwd en dus een alternatief voor personenauto’s. Neem afrit  , of  in geval van grote drukte. Afrit  ligt vlak voor de tunnelingang, dus dan is de route door de tunnel het snelst. Omrijden via de A  (San Bernardinotunnel) is ook een mogelijkheid.

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

50

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs