VAB Magazine juli-augustus 2019

TEKST STIJN SMETS

DUITSLAND Toeristen op doorreis zorgen vooral op vrijdag en zaterdag voor veel fi les. Je rijdt vaak rustiger op donderdag en zondag. De drukke weekends zijn die van  ,  en  juli richting het zuiden. Het weekend van  augustus is erg druk, zowel in noordelijke als zuidelijke richting.

BELANGRIJKE WEGWERKZAAMHEDEN Met meer dan  werven in Duitsland is het onmogelijk om ze allemaal op te sommen. Raadpleeg verkehrsinfo.de voor de wegenwerken op jouw vakantieroute.

DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Terug Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

GEDAAN MET TIJD WINNEN Duitsland hee ﬞ een zeer uitgebreid, maar oud snelwegennet. Er is al enkele jaren een inhaalbeweging qua onderhoud aan de gang. Duitsland is nu vooral het land waar je heel veel tijd verliest in plaats van tijd wint.

OOSTENRIJK Enkel het eerste weekend van juli is rustig. Daarna blij ﬞ het elk weekend druk tot en met dat van  augustus. De drukte situeert zich vooral aan knelpunten als de grensovergang met Duitsland bij Kufstein op de A  , op de B  naar de Fernpas in Füssen en op de Brennerautobahn (A  ) en Brenner-Bundesstrasse (B  ) naar Italië. Wie naar Slovenië en Kroatië reist, kan erg veel tijd verliezen aan de Karawankentunnel.

MEER WETEN?

DRUKSTE UREN TIJDENS DRUKKE WEEKENDS Heen Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag en zondag tussen  u en  u Terug

Meer informatie over afwijkende verkeersregels, toltarieven, vigne מּ en en milieuzones vind je op vab.be/wegeninfo. Selecteer het land waarover je meer wilt weten en krijg een handig overzicht.

Vrijdag tussen  u en  u Zaterdag tussen  u en  u Zondag tussen  u en  u

51

JULI-AUGUSTUS 2019 REIZEN

Made with FlippingBook - Online catalogs