IN-LITE - NL - brochure 2018_low res

Wil je zelf je in-lite verlichting gaan aanleggen, dan hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rij gezet. Daarnaast vind je op onze website een aantal handige instructiefilmpjes die je bij de installatie kunnen ondersteunen. INSTALLATIE TIPS

44

45

Stap 3: De Easy-Lock De Easy-Lock gebruik je om een armatuur op de kabel aan te sluiten. Je klemt het gootje op de kabel, geleidt deze in de Easy-Lock en draait de dop er recht op. Het is belangrijk dat je de Easy-Lock goed aansluit, omdat deze zorgt voor een goede stroomgeleiding en het opti- maal branden van je lamp. De speciale gel beschermt de verbinding extra tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Tip: Wil je een keer een lamp verplaatsen, dan is dit geen enkel probleem. De Easy-Lock kan eenvoudig losgedraaid worden en op een andere plek weer op de kabel aange­ sloten worden. De kabel herstelt dan vanzelf. Stap 4: De mini-connector Vervolgens sluit je de mini-connector aan, deze ver- bindt het armatuur met de Easy-Lock. De verbinding is beschermd tegen vocht en vuil door de soepele pvc huls. Door de mini-connector kun je de kabel van het armatuur ook makkelijk door een gat in een tegel of wand voeren.

Stap 1: De transformator Monteer de transformator bij voorkeur in een garage of schuur. Uiteraard kun je deze ook buiten ophangen op bijvoorbeeld een paal of wand. Houd dan altijd zo’n 50 cm afstand tussen de grond en de onderkant van de transformator. Op deze manier kan opspattend water niet in de transformator komen. De lichtsensor mon- teer je buiten, deze zorgt er namelijk voor dat je verlich- ting aanspringt als het begint te schemeren. Hang de lichtsensor uit de buurt van andere verlichting aan- gezien de sensor hier op zal reageren en laat altijd het siliconen afdekdopje zitten. Deze beschermt namelijk tegen vocht. Met de bijgeleverde kabelschoentjes sluit je de kabel op de transformator aan. De kabelschoentjes zorgen voor een goede stroomgeleiding en beschermen de transformator tegen beschadigingen. Tip: Wil je energie besparen? Laat de verlichting dan niet de hele nacht branden (instelling dusk to dawn), maar stel het aantal uren in dat je wilt dat de verlichting brandt na zonsondergang (instelling on hours).

Stap 2: De kabel Nadat je de kabel hebt aangesloten op de trans- formator kun je de kabel uitrollen. Leg deze zo- veel mogelijk langs bestrating en borders, zodat je er later nog bij kunt. Gebruik verlengkabels voor armaturen die verder van de hoofdkabel af liggen. Je kunt eventueel ook kabelaftakkingen maken om de kabel beter langs de armaturen te kunnen leiden. Hiervoor gebruik je een kabel­ verbinder. De kabel kan willekeurig ergens eindigen, je hoeft deze alleen maar af te wer- ken met de bijgeleverde afdekdopjes. Een laagje grond over de kabel is voldoende om hem weg te werken. Tip: Maak vooraf een kabelplan en verwerk hierin de plaats van de kabel, armaturen, verlengkabels en kabelverbinders. Meer informatie over het maken van een goed kabelplan vind je op onze website.

Tip: Om het armatuur verder van de kabel af te kunnen plaatsen, gebruik je een verlengkabel tussen de mini- connector van de Easy-Lock en die van het armatuur. Stap 5: Het armatuur Tenslotte installeer je het armatuur op de gewenste plek. Volg hiervoor altijd de handleiding, deze vind je op onze website. Wil je graag grondspots verwerken in je terras, houd er dan rekening mee dat er wellicht gaten in je tegels of vlonder geboord moeten worden. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd, omdat een slecht geboord gat in een afwijkende maat kan zorgen voor problemen. Een dealer of hovenier kan dit voor je ver- zorgen, zij hebben het juiste gereedschap hiervoor.

Alle tips en video’s vind je op in-lite.nl/installatietips

Made with FlippingBook Annual report