The Book of in-lite 2022

EN BELYSNINGSPLAN I FYRA STEG

vägglampa vid grinden och skjulet för ökad säkerhet

belyst gångstig från pergolan

Funderar du på att skaffa in-line- belysning i din trädgård men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Följ stegen nedan för att skapa en fantastisk belysningsplan på nolltid.

belysta rabatter med spot- lights och stående lampor

SMART HUB-150 har installerats i skjulet

1

2

TRÄDGÅRDSDESIGN

ACCENTER

Det första steget när man ska skaffa sig en perfekt upplyst trädgård är att skapa en belysningsplan. Använd din ursprungliga trädgårdsdesign som grund eller rita själv en skiss av din trädgård. Objekt som är perfekta för belysning är trädäck, träd och växter, lusthus eller ett matbord. Bestäm från vilken vinkel och position som du vill se din trägård på kvällen. Är det från vardagsrummet eller från altanen? Rita in dessa siktlinjer i planen och se till att det finns belysning inom dessa siktlinjer. Känns det komplicerat? Ta då hjälp av en in-lite- återförsäljare eller in-lite-trädgårdsmästare.

Styrkan i en bra belysningsplan är accentuering. Fundera först över vilka element i trädgården som du vill göra synliga på kvällen, såsom trädgårdsgången till ytterdörren eller till altanen. Belys vackra hörn, växter och former och även trädgårdens mörka områden. Detta gör de upplysta objekten mer iögonfallande.

KOM I GÅNG

110

Made with FlippingBook Ebook Creator