Greenity 67

CNB — -  Heereweg ,  CA Lisse geopend van . tot . uur www.cnb.nl

Het groeneveilingseizoen is afgesloten, de online materialenveilingen in samenwerking met Troostwijk Veilen worden eind mei afgerond. Intussen gaat de online veiling van machines en materialen ook gewoon door. Samen met de collega’s van CNB Veilen maken we de tussenstand op .

Geanimeerde groene veilingen De groene veilingen verliepen dit jaar an- ders dan anders, natuurlijk ingegeven door de coronasituatie. Ronald Walkier, Martijn van Schie en Erik Barnhoorn van CNB Vei- len kijken er toch met een goed gevoel op terug. “De veilingen vonden plaats in hal 8 van CNB Koelen en Prepareren in Boven- karspel, waar we alle benodigde veiligheids- maatregelen hadden getroffen. Het was in het begin voor iedereen even wennen, maar deelnemers reageerden positief op onze aanpak. De setting was relaxed, veilen van- uit je stoel met een bakkie koffie in je hand, dat had ook wel wat. De sfeer was goed en de stemming komt aardig terug.” “Wij staan toch het liefst in het veld, waar deelnemers aan de veiling nog even kunnen rondlopen in het gewas, en je kunt zien en voelen wat er wordt geveild. Dit is echt een tijdelijke oplossing en het is gelukkig goed gegaan.” del op deze site loopt goed door. Regelmatig komt er nieuw, interessant aanbod binnen, dagelijks wordt er veel op gekeken en gebo- den. We merken dat zo vlak voor de zomer de belangstelling toeneemt omdat kwekers zich voorbereiden op de oogst, niet alleen voor machines, maar ook voor kuubkisten en fust.” Over fust gesproken: “De uitleve- ring van onze leliekrattenlijn, die we samen met Espol Plastics op de markt brengen, loopt volop. Er zijn al mooie, grote orders gevallen, maar op dit moment kunnen we nog uit voorraad leveren. Het gaat hierbij om kwaliteitskratten tegen een scherpe prijs.”

In samenwerking met Troostwijk Veilingen organiseert CNB online materialenveilin- gen. Twee veilingen hebben al plaatsgevon- den en zijn succesvol afgerond. Op 27 mei vindt de laatste materialenveiling van dit seizoen plaats, bij de firma Veul, waar eer- der ook groen werd geveild. “Het aanbod is heel divers. Zo vlak voor het rooiseizoen is het zeker interessant om dat te bekijken.” Belangstellenden kunnen de materialen bekijken op locatie van de firma Veul aan de Boermansweg in Anna Paulowna, maar wel op afspraak. “De kijkdag is op zater- dag 23 mei. Aanmelden hiervoor kan via aanmelden@troostwijkauctions.com.” VOORBEREIDEN OP DE OOGST Jaarrond biedt CNB Veilen interessante materialen en machines aan via de website www.cnb.nl/materialen-machines. “De han-

POSITIEVE UITSCHIETERS Dat had ook zijn weerslag op de prijzen. “De gemaakte prijzen zijn marktconform met een aantal positieve uitschieters.” Er zijn ook een paar partijen opgehouden. “Soms zijn kopers wat voorzichtiger en vanzelfsprekend wil de verkoper zijn par- tijen niet zomaar weggeven. Dat percentage is echter heel beperkt gebleven.” Ondanks het succes, zou het veilingteam niet voor altijd op deze manier groen willen veilen.

Neem voor vragen over veilen contact op met Ronald Walkier (-) of Martijn van Schie (-). Kijk voor de complete agenda op www.cnb.nl/veiling-agenda.22 mei 2020

Made with FlippingBook - Online catalogs