Greenity 67

Een ‘positieve boost’ in spannende tijden

In bijzondere tijden ontstaan er bijzondere initiatieven. Ondernemers bedenken alternatieven om toch in business te blijven. Tegen lagere opbrengsten, maar daar staat vaak veel plezier en positiviteit tegenover, en goede pr voor de sector. Greenity sprak met verschillende ondernemers over wat zij anders dan anders doen. En wat ze daarvan meenemen naar het tijdperk na corona.

Jan de Wit, Jan de Wit en Zonen, Enkhuizen Livestreams op Facebook

“Het Tulip Trade Event ging niet door, maar wij hadden wel alles daarvoor klaar staan. We deden af en toe al een livestream op Facebook en besloten om het wat structureler aan te pakken. We zenden nu uit op Facebook, Instagram en YouTube, en live via www.jandewitenzonen.com/live. Het was meteen een groot succes, we kregen veel leuke reacties. Dat heeft ons aangemoedigd om ermee door te gaan. Nu de klanten niet naar ons toe kunnen komen en wij niet naar hen, is dit een mooie mogelijkheid om toch te laten zien wat we in huis hebben. Daarbij is het goed voor onze naamsbekendheid en mooie promotie voor het vak. De kijkcijfers stijgen flink en de film- pjes worden veelvuldig gedeeld, dat maakt het ook leuk om ermee door te gaan. Als straks alles weer normaal is, blijft dit een goede manier om klanten en andere vakgenoten op de hoogte te houden. Naast het reizen, is dit een mooie aanvulling. Misschien kunnen we daardoor zelfs wel iets minder gaan reizen.”

Tekst: Monique Ooms Fotografie: René Faas, PR

Ton Groot, Pluukz, Hem Consumentenwebshop “Toen de bollenhandel begon stil te vallen, hebben wij erover nagedacht hoe we de klanten van Kuukz, ons online platform voor de bloembollensector, zouden kunnen hel- pen. We besloten de bloemen van de Kuukz-klanten op te kopen, in dozen te verpakken en via een webshop te verko- pen aan particulieren. In één nacht hebben we een webshop gebouwd, de volgende dag online gezet, op social media bekendgemaakt en het begon direct te lopen. Consumenten kunnen een doos bestellenmet 50, 150 of 250 tulpen. Inmid- dels loopt de webshop zo goed dat we bloemen bijkopen van andere partijen. Voor het inpakken en verzenden van de bloemen hebben we een professionele partner gevonden. Inmiddels komen er ook bestellingen binnen vanuit het bui- tenland, waaronder Duitsland, België en Zwitserland. Pluukz is in korte tijd een serieus bedrijf geworden. Blijkbaar is er behoefte aan deze vorm van dienstverlening. Dus ook na de coronacrisis gaan we hier zeker mee door.”

40

22 mei 2020

Made with FlippingBook - Online catalogs