Hygiëne Magazine 2021-2022

“ Uit audits vanuit infectie preventie was reiniging en desinfectie een aandachtspunt waar we een betere oplossing voor wilden hebben.” Tessa Lauret, Deskundige infectiepreventie, Amsterdam UMC

A M S T E R D A M U M C Het Universitair Medisch Centrum Amsterdam is in 2018 ontstaan uit een fusie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc), beide universitaire ziekenhuizen met een toonaangevende internationale reputatie. In totaal beschikken de twee ziekenhuizen over 1735 bedden en werken er ruim 15000 medewerkers. I N F E C T I E P R E V E N T I E Binnen het Amsterdam UMC is infectiepreventie een onderdeel van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie, kortweg MMI. De afdeling MMI voert een actief beleid met betrekking tot infectiepreventie met als doel het voorkomen van ziekenhuisinfecties en het zo adequaat mogelijk oplossen van problemen rond ontstane ziekenhuisinfecties.

T E S S A L A U R E T Tessa Lauret is deskundige infectiepreventie en heeft zich, binnen een team van collega’s, bezig gehouden met de keuze van een reinigings- en desinfectiesysteem voor de reinigingstaken van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers hebben specifieke schoonmaaktaken zoals de reiniging en desinfectie van verpleegkundige hulpmaterialen. Daarnaast komt het voor dat zorgmedewerkers de gevolgen van “ongelukjes” op moeten ruimen als de schoonmaakdienst niet bereikbaar is. De wens van het ziekenhuis was om een professionele en hygiënisch verantwoorde oplossing aan te kunnen bieden. Wij spraken met Tessa over het “hoe en waarom”.

p. 5

Made with FlippingBook Online newsletter maker