Referat af Byrådets møde d. 20.12.2010

405. Indkøbs- og udbudspolitik for Næstved Kommune 2010

Sagsbeh.: Janick Wrona

Sagsnr.: 2010-51634

Sagsfremstilling Næstved Kommunes Indkøbs- og udbudspolitik blev vedtaget af Byrådet d. 14. maj 2007. I efteråret 2010 er der blevet foretaget en opdatering af diverse punkter i politikken, som har været drøftet i Direktionen (13. oktober 2010). Direktionen besluttede at Indkøbs- og udbudspolitikken skule drøftes i projekt Styr på styringen inden sagen blev behandlet politisk. Dette skete d. 29. oktober 2010. Kommentarer fremkommet ved disse lejligheder er nu indarbejdet, således at Indkøbs- og udbudspolitikken nu fremlægges til Økonomiudvalget og efterfølgende Byrådets behandling og godkendelse.

Nedenfor gennemgår de væsentligste ændringspunkter i forhold til versionen fra 2007.

Ad sektion 3.2: Det foreslås, at der nedsættes en permanent indkøbsgruppe og udarbejdes et kommissorium.

Ad sektion 6: Det foreslås, at Økonomiudvalget får kompetence til at iværksætte sanktioner i særligt alvorlige tilfælde af brud på Indkøbs- og udbudspolitikken og hvis henvendelse ad den normale kommandovej ikke har ført til at Indkøbs- og udbudspolitikken overholdes.

Ad sektion 7: Næstved Kommune har tilsluttet sig et etisk kodeks for samhandel

Ad sektion 7.3: I forbindelse med særligt komplekse udbud eller udbud af kommunalt udførte opgaver kan Indkøbs- og udbudskontoret i samråd med Økonomidirektøren beslutte at købe ekstern konsulentbistand.

Ad sektion 7.4: Næstved Kommune indgår i et regionalt indkøbsfællesskab (Fællesudbud Sjælland).

Ad sektion 7.5: Indkøbs- og udbudskontoret foreslår, at der udarbejdes procedurer for førstegangsudbud af kommunalt udførte opgaver.

Ad sektion 10: Afsnit om uddannelsesklausuler er tilføjet.

Ad sektion 11: Indkøbs- og udbudskontoret deltager gerne i gå-hjem-møder for at informere om Indkøbs- og udbudspolitikken.

Ad sektion 12: I overensstemmelse med nuværende praksis ændres fordelingen af gevinster opnået gennem indkøbsbesparelser således at

 75% af gevinsten hjemtages til kommunekassen til politisk prioritering,  25% af gevinsten bibeholdes på de berørte forvaltninger og virksomheders budget.

Ad sektion 15: Det er tilføjet, at Økonomidirektøren kan udstede fuldmagt til Indkøbschefen til at skrive under på indkøbsaftaler.

Byrådet 20.12.2010

834

Made with FlippingBook - Online magazine maker