Referat af Byrådets møde d. 20.12.2011

Udkast til selvforvaltningsregler for 2012 fremsendes. Reglerne er redigerede med hensyn til blandt andet år og beløb. Herudover kan de vigtigste ændringer inddeles i følgende hovedpunkter:  Hele afsnit 1 er ændret i forhold til sidste år, som beskrevet ovenfor, herunder årshjulet hvor selvforvaltningsaftalerne først bliver godkendt i marts.  Grænsen for merforbrug er blevet sat ned fra 5 til 3 procent.  Barselspuljen er forøget med 7 mio. kr. fra 2001, finansieret af en lavere fremskrivning af lønkontiene.  Det har tidligere været nævnt, at der skulle foretages en omfordeling af midlerne til hhv. indvendig vedligeholdelse samt opvarmning, el og vand inden for de enkelte områder. Omfordelingen skulle foretages efter en gennemgang af bygningerne, og forbruget på energikontiene. Nu er reglerne ændret til, at områderne kan anmode om at få Teknik- og Miljøforvaltningen til at foretage denne gennemgang og opgørelse, som kan danne udgangspunkt for en eventuel omfordeling inden for områderne.  Reglerne for leasing og leje er ændret jf. de senest vedtagne retningslinjer.  Bilag 1 med alle virksomhederne, er konsekvensrettet i forhold til nedlagte og sammenlagte virksomheder. Herudover har Rønnebæksholm Gods og Boligkontoret fået selvforvaltning fra 2012.  I bilag 3 (specielle regler indenfor de enkelte fagområder) er der redigeret i teksten på Børn og Unge, Undervisning, Ældre, Voksne/handicappede, og Administration/Fælles formål. For Ældreområdet betyder det, at udgifter til køb af pladser uden for kommunen og indtægter for salg af pladser til andre kommuner kommer inden for ældreområdets (fællesdelens) selvforvaltning.

For øvrige rettelser henvises til bilaget med udkast til selvforvaltningsregler for 2012. Bemærk markeringen af ændringerne.

Konsekvenser for decentrale enheder/virksomheder – udtalelser fra Virksomhedspanel Virksomhedspanelet drøftede d. 25.11.2011 et udkast af selvforvaltningens afsnit 1. Der var generelt tilslutning til det fremlagte udkast. Virksomhedspanelet udarbejdede efterfølgende en udtalelse med følgende punkter, som de ønskede afsnit 1 præciseret i forhold til:  Hvordan dialog opfattes og praktiseres på de forskellige fagområder  Nogle af virksomhedens egne mål vil kunne formuleres, inden fagudvalgene har formuleret deres mål  De mål, virksomheden vælger at indarbejde i selvforvaltningsaftalen, er de mål, som fagudvalget ser  Bedre sammenhæng mellem selvforvaltningsaftale og årsrapport – årshjulet bør starte med årsrapporten og opsamlingen på forrige års mål; de nye mål formuleres med udgangspunkt i denne opsamling  Mål skal kunne være flerårige med årlige delmål  Det skal være tydeligt, hvor i forvaltningerne virksomhederne kan få støtte og rådgivning til de tværgående mål. Som det fremgår af afsnit 1 har vi imødekommet Virksomhedspanelet på de fleste områder. Dog har vi ikke haft mulighed for at præcisere, hvordan dialogen foregår på de enkelte fagområder, da det vil være forskelligt fra område til område. Efter direktionsbehandlingen den 7/12-11 er de tre tværgående indsatsområder, dvs. Næstved Kommunes sociale ansvar, Fremmøde frem for fravær samt Energiledelse sendt i høring i Virksomhedspanelet. Virksomhedspanelet har haft en række kommentarer til de tre indsatsområder. Kommentarerne vedlagt sagsfremstillingen som bilag nr. 2.

Byrådet 20.12.2011

671

Made with FlippingBook - Online magazine maker