Referat af Byrådets møde d. 21.06.2011

På baggrund af bemærkninger og ideer modtaget i idéfasen, er der i lokalplanen fastlagt en række detaljerede bebyggelsesregulerende bestemmelser med det formål at skabe tryghed med hensyn til den fremtidige udvikling af området. Lokalplanen begrænser derfor bl.a. omfanget og højden af toetagers bebyggelse, fastsætter minimumsafstand til naboskel for bebyggelse med større facadehøjder end 3,5 meter, samt sikrer, at boligerne fortsat kan istandsættes i samme byggestil og med samme materialer og farver som i dag. Anvendelse af ejendommen Udsigtsbakken 2 fastholdes til én bolig. Lokalplanområdet er i Kommuneplan 2009 21 indeholdt i rammeområde 1BE20.3, der udlægger området til åben - lav boligbebyggelse med en blanding af boligtyper, og fastsætter et maksimalt etageantal til 1½ etage. Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen i forhold til områdeafgrænsning og etageantal. For at bringe lokalplanen i overensstemmelse med kommuneplanen er der udarbejdet et tillæg nr. 13 til kommuneplanen. Lokalplanforslaget er udarbejdet i god overensstemmelse med kommuneplanens generelle rammer for boligområder, der anfører, at byrådet ønsker at aflyse ældre deklarationer, lokalplaner og byplanvedtægter for ældre boligområder og tage sådanne planer til revision ved udarbejdelse af tidssvarende lokalplaner. Gennem lokalplanlægning ønsker byrådet at muliggøre bebyggelse i to etager i eksisterende boligområder, i det omfang det ikke er i strid med by - og kulturmiljøinteresser.

Lovgrundlag Planloven

Bæredygtighed og Sundhedsmæssige konsekvenser Formålet med det igangsatte planarbejde er at muliggøre en bæredygtig udvikling af området, ved at sikre arkitektoniske kvaliteter og samtidig muliggøre energirenoveringer af bebyggelsens klimaskærm med moderne materialer af høj kvalitet og lang levetid. Energirenoveringer af dårligt isolerede parcelhuse vil kunne nedbringe energiforbruget på opvarmning med mellem 30-70 % og samtidig forbedre indeklimaet. Udskiftning af små ældre vinduer til større vinduespartier med energiruder, samt hensigtsmæssig placering af vinduerne vil optimere dagslysindfald og derigennem generere yderligere energibesparelser. Erfaringer fra allerede gennemførte projekter, som for eksempel Projekt ”Energiparcel” gennemført i eksisterede parcelhuskvarter i Tilst ved Århus viser, at opdatering af bebyggelse også er økonomisk bæredygtig. Lokalplanforslaget vil skabe rammer for, og inspirere til energibesparende tiltag og derigennem reduktion af CO2 udledning, og relaterer derfor til kommunens klimaplan. I det nye bygningsreglement er der indført krav om, at den enkelte bygningsejer, også ved mindre renoveringer og ombygninger i eksisterende bebyggelse, skal overholde de nye skærpede energikrav til enkelte bygningsdele. Der skal eksempelvis gennemføres efterisolering af ydervægge og tag, hvis disse bygningsdele renoveres (såfremt det er rentabel i det konkrete tilfælde). Ved udskiftning af vinduer stilles der krav til vinduernes energibalance.

Anvendes der samtidig moderne byggematerialer og vinduesprofiler m.m., vil man kunne tilføre bygningerne et arkitektonisk løft, og æstetisk opdatering.

Byrådet 21.06.2011

358

Made with FlippingBook - Online magazine maker