Raeco Lookbook v3.0

The project outline

outcome “The Stage 3 Centre is designed to enable Stage based teaching; there is one class with 112 students and five or more teachers. The large open-plan space is differentiated primarily through furnishing, creating smaller areas for groups to experience individual work, collaborative work and direct instruction in groups from ten to 112 students. Rather than a highly-structured and regulated classroom that aims for compliance, this learning space aims for student engagement through the alignment of the furnished environment with the learning activity taking place.

I NABURRA SCHOOL , NSW

The Learning Commons is intended to provide space for students to engage in self-directed, individual or collaborative work. Students are able to exercise agency in their choice of location and furniture, whether selecting an individual desk, a booth, a high table or a lounge. Flexibility is the key, enabling students to arrange their workspace in a way that facilitates the activity of the moment. The Commons provides an experience akin to contemporary ter tiary education facilities.

The new classrooms have been furnished with a priority on flexibility, mobility and variety. Swivel chairs, semi-circular and rectangular tables, and lounges are all able to be easily deployed in a variety of configurations, as best meets the pedagogical agenda of the lesson.”

Tim Bowden, Principal

Architect - NBRS Architecture

34

35

Made with FlippingBook Ebook Creator