Referat af Byrådets møde d. 11.10.2010

336. Frigivelse af Grøn Plan anlægsmidler til Hjertesti i Rådmandshaven og "find vej"

Sagsbeh.: Tue Nymand Mørk

Sagsnr.: 2010-11976

Sagsfremstilling Hjerteforeningen har etableret Hjertestien i Rådmandshaven og i skovene omkring Herlufsholm. Projektet består af afmærkning af to stiruter på henholdsvis 4,2 km og 6,0 km.

Projektet er udført i overensstemmelse med det forhåndstilsagn om medfinansiering fra Næstved Kommune meddelt i efteråret 2009.

Opsætning og vedligeholdelse af afmærkning foretages af Hjerteforeningens lokalafdeling, som har indgået aftale med Herlufsholm Gods om brug af stierne. Stierne vedligeholdes af Herlufsholm Gods. Aftalen løber i 10 år. Hjerteforeningen søgte oprindel igt om tilskud til ”Grønne Partnerskaber” fra Skov - og Naturstyrelsen, men Skov- og Naturstyrelsen meddelte, at puljen var opbrugt. Hjerteforeningen har, som erstatning for det manglende tilsagn, fået støtte til projektet fra Spar Nord fonden. Næstved Kommunes støtte til projektet bliver på 40.996,36 kr. og ligger dermed inden for den meddelte tilsagnsramme. Beløbet søges derfor frigivet som angivet i forhåndstilsagnet. Teknik- og Miljøforvaltningen har desuden modtaget en ansøgning om tilskud til etablering af afmærkede stiruter i Folkeskoven i Brøderup-Tappernøje, Fruens Plantage/Rønnebæksholm, Enø og Rådmandshaven. Projektet omfatter desuden en rute i Bredeshave skoven ved Marjatta, hvor Marjatta har givet tilsagn om støtte. Ansøgningen er indsendt af Dansk Orienterings-Forbund, som en del af det landsdækkende projekt ”Find vej i..” . For de ruter, der ikke er placeret på arealer ejet af Næstved Kommune, er det en forudsætning, at der kan opnås tilladelse fra lodsejer. ”Find vej i…” er et projekt om en lidt anderledes tur i det fri, som består af en forenklet udgave af orientering, en skattejagt, der bringer brugeren rundt til skovens, parkens eller naturområdets seværdigheder. Hvert projekt består af en række af faste poster, afmærket med let genkendelige pæle hvor nogle placeres så de er synlige langs vej og sti, mens andre placeres mere inde i terræn. På den måde kan man lave ruteforslag i forskellige sværhedsgrader og længder. Den nemmeste ” bane ” er fremkommelig med både klapvogn og rollator, men der er også udfordringer til dem der vil mere. Udgangspunktet er en folder med et kort, der viser vej til posterne. Kortet med alle posterne og flere forskellige ruteforslag i flere sværhedsgrader, vil kunne downloades og printes frit fra projektets hjemmeside, ligesom ruterne vil blive lagt på Skov- og Naturstyrelsens friluftsportal ”www.udinaturen.dk”. Folderen er gratis og skal kunne hentes de sædvanlige steder på bibliotek, turistkontor og evt. i en folderkasse på et eller flere af startstederne. Mange syntes også, at det er sjovt at bruge GPS og flere og flere har GPS i deres egen mobiltelefon. Posternes GPS-koordinater kan derfor findes i folderen og på kortet. Koordinaterne lægges også ud på projektets hjemmeside, så de er mulige at downloade før turen.

Byrådet 11.10.2010

665

Made with FlippingBook - Online magazine maker