רוח ההתנדבות | מגזין 23׳

איזו הדרכה/הכשרה המתנדבים שלכם צריכים לעבור כדי להיות כשירים לבצע את ההתנדבות אצלכם? כל מתנדב ומתנדבת עוברים הכשרה מקצועית בת יומיים שבה לומדים את הפדגוגיה של "הגל שלי": בטיחות, הדרכה ואיך להיות המדריכים המקצועיים ביותר. היום הראשון מתמקד בהכשרה עיונית. עומר טולצ'ינסקי, מקים העמותה והמנהל הפדגוגי, מלמד את הפדגוגיה של "הגל שלי" ואת התיאוריה שמאחורי הפרקטיקות. ב"גל שלי" לכל דבר יש משמעות – החל מהחליפה שהמתנדב נותן לחניך ועד ההליכה מהמרכז לחוף הים. אנו רואים בכל דבר הזדמנות חינוכית. בהתאמה אנחנו מלמדים את הכלים שאנו משתמשים בהם בעמותה כדי לייצר מקום בטוח, מוגן ומפתח עבור הנוער. היום השני הוא הכשרה מעשית שמדמים בה פעילות של "הגל שלי", מתרגלים סיטואציות שיכולות לקרות במהלך מפגש, נכנסים לים להעביר הדרכות גלישה ולומדים על בטיחות. שני הימים מרתקים, מהנים ומלמדים מאוד! "הגל שלי" הוא ללא ספק בית ספר לחינוך, לעבודה עם נוער במצבי סיכון ולדברים רבים נוספים ומשמעותיים. זוהי מתנה לחיים, כמו שגם המתנדבים אומרים בעצמם.

ספרי לנו על קשר מיוחד שנרקם בין מתנדב/ת לבין מוטבים? הגיע אלינו להתנדבות מתנדב מבוגר בשם ע' שברקע שלו עבד בחברת הייטק. מאחר שהוא גדל בשכונה מסוימת בבת ים החלטנו לשבץ אותו לקבוצה מאותה השכונה. שובץ איתו בצוות חניך בשם א' שהיה חניך בעמותה והפך עם השנים למדריך והצטרף אליהם ל"צוות צעיר" (שהוא צוות של חניכים מהעמותה שעוברים אצלנו תוכניות המשך וקורס הדרכה והופכים למדריכים בעמותה). ע' וא' הדריכו יחד וכשא' התחיל להיעדר מהמפגשים ע' יצר איתו קשר והבין שהוא נמצא בקשיים, בחובות ועוד בעיות נוספות. ע' לקח אותו תחת חסותו, ליווה אותו, העניק לו מחשב, מצא לו מנטור שיעזור לו בהתנהלות כלכלית ובהשלמת בגרויות, ובעצם נתן מענה לכל הצרכים של א'. השניים נמצאים בקשר מאוד מרגש ומיוחד עד היום, שתמיד מזכיר לנו מחדש מהי מטרתנו בעמותה. מהו החזון האוטופי שלכם לקהילת המתנדבים שלכם בארגון? החזון שלנו הוא לייצר קהילת מתנדבים שכולה טוב. כלומר, שנוכל לגדול יחד, להתפתח יחד ולתמוך זה בזה ברוח התנדבות וחדוות עשייה של כל הצרכים של "הגל שלי" במודל מבוסס מתנדבים. ברצוננו להעניק למתנדבים שלנו ארבע שעות בשבוע

קטנה והופכת זניחה מול החשיבות של קשרים אנושיים והתחושה הממכרת של העבודה במקום שפועל למען מעשים טובים וחשובים. מבחינתי "הגל שלי" הוא המקום שמרוכזים בו האנשים הטובים ביותר שיש בעולם, המקום עם העשייה הכי משמעותית ופעלתנית שנתקלתי בה. איני מאמינה שיש מקום עבודה נוסף בעולם שאליו אקום כל בוקר בתחושה שאני הולכת לבית השני שלי ולא ל"עבודה". "הגל שלי" הוא המקום שנותן לי את התחושה הזו. איך אתם מצליחים לשמר מתנדבים בארגון? אנו רואים את המתנדבים שלנו כמשפחה, ולא רק כמתנדבים. מרגע שהמתנדבים שלנו נכנסים לאחד ממרכזי "הגל שלי" מטרת העל שלנו היא שהם ירגישו שהגיעו לבית חדש ומצאו משפחה חדשה. בנוסף לימי הכשרה וגיבוש המתקיימים על בסיס שנתי, במהלך ההתנדבות ב"גל שלי" נרקמים קשרים עמוקים בתוך קהילת המתנדבים ובין המתנדבים לעמותה, זה הדבק שמחזיק את המתנדבים שלנו אצלנו לשנים רבות. האם יש עוד דבר שהיית רוצה לשתף אותנו ולא שאלנו? אנחנו תמיד שמחים לקבל מתנדבים נוספים לעמותה! אם יש לכם ידע בתחום הימי והחינוכי ותרצו לעשות טוב ולהצטרף לצוות הכי מדהים בארץ, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהגיע להתנדב באחד המרכזים שלנו ברחבי הארץ.

שבהן הם יתנתקו מהעולם ושיבחרו להגיע למקום שמעניק להם תחושת שליחות, הנאה והערכה. אנו שואפים לשמר את קהילת המתנדבים שלנו וליצור מקום בטוח שייווצרו בו חברויות ארוכות טווח המתבססות על גלישה ועשיית טוב. אני גאה לומר שיש לנו את הצוות הטוב בעולם. מה הם האתגרים שמתנדבים נאלצים להתמודד איתם ואיך אתם מסייעים להם לצלוח אותם? המתנדבים מתמודדים עם אתגרים שונים, כמו: הסתגלות ועבודת צוות עם נוער קצה, שרובם לא נחשפו אליו קודם לכן, כמו גם היחשפות לפרקטיקות שהופכות אותם למדריכים טובים יותר, החל מהגלשה של חניך במים ועד הכלה ושיח רגשי שמיטיב עם הנוער. מאחר שאנחנו מבינים את האתגרים האלה ומודעים להם, המתנדבים עוברים הכשרות עומק ממוקד ומשתתפים בסמינרים בנוסף לליווי אישי ופרטני. הם לומדים את ערכי העמותה, משתתפים בישיבות צוות מחוץ לשעות הפעילות, וכל זאת לצד חיבור לקהילה רחבה, לעשייה ולמשמעות. המתנדבים עוברים הכשרות חינוכיות ורגשיות כדי לתת מענה לכל בעיה על ידי יחס אישי ומחבק. כל מתנדב שמגיע לעמותה שומע כי "העמותה היא הבית של כולנו", כיוון שאנחנו מאמינים שאלה שהגיעו אלינו ועוסקים בפעילות הם כמשפחה עבורנו. מדוע בחרת לעבוד בתחום זה ולא אחר? אחת התשוקות הכי גדולות בחיי היא הים. הים הוא הפסיכולוג שלי והוא מסב לי הנאה מרובה. הצטרפתי לעמותה כמתנדבת ובשלב הראשוני הגעתי לארבע שעות בשבוע, שבהן הדרכתי את קבוצת "אחים בוגרים". זו הקבוצה שמכשירה את בוגרי העמותה שהיו חניכים, להיות מדריכים. באותה תקופה עבדתי בהייטק, ולמרות שהייתי בכלוב של זהב, התאהבתי עוד יותר משבוע לשבוע ב"גל שלי". הבנתי שהחשיבות של "תנאים טובים"

רוצים להתנדב בעמותת הגל שלי?

לחצו כאן

והשאירו את הפרטים שלכם

15

רוח ההתנדבות

רוח ההתנדבות

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease