השוק החופשי של ההתנדבות בישראל
.2020 התנדבו בשנת 20+ מיליון ישראלים בגילאי 1.2 שעות בחודש, 9 מתוכם התנדבו עד 40% שעות ויותר, 10 - 30% השאר מספר שעות לא ידוע או באופן חד פעמי. .)2020 (עפ״י נתוני הסקר החברתי של הלמ״ס מיליון שעות התנדבות בשנה, 100- בהערכה מדובר בכ משרות מלאות במשק. 50,000- שווה לכ
, מנכ"ל עמותת רוח טובה עידו לוטן מאת: מקבוצת אריסון
השוק החופשי של ההתנדבות בישראל אני רוצה להציע להתייחס להתנדבות בישראל בהסתכלות מיקרו כלכלית ולטעון ששוק ההתנדבות בישראל הוא ״שוק חופשי סוציאלי״. הביקוש להתנדבות מושפע מ״המחיר״, שהוא המאמץ שמתנדבים נדרשים לו כדי לצאת להתנדב, בעוד שההיצע מתבסס על המגוון והפריסה של
כך שלמעשה ארגוני מתנדבים מתחרים על הפנאי של כל אחת ואחד מאיתנו, וזו כידוע זירה תחרותית מאוד. החברה האזרחית בישראל מלאה בעמותות מקצועיות הנותנות מענים אפקטיביים למגוון צרכים חברתיים- באמצעות מתנדבים. נשאלת השאלה כמה מהן גיבשו אסטרטגיית גיוס ושימור מתנדבים, בדומה לאסטרטגיית גיוס תרומות?
רבות דובר על התועלת בצד פעילות התנדבותית לבריאות, לתוחלת החיים, לדימוי ולמימוש העצמי של מתנדבים. תועלות אלו מתווספות לסיבה העיקרית בגינה אנשים בוחרים להתנדב – מעורבות בקהילה ותרומה לחברה ולסביבה. עם זאת, יש לזכור כי התנדבות דורשת מאמץ לא מבוטל, שכן במהותה היא השקעה של זמן ללא תמורה חומרית.
הזדמנויות ההתנדבות. בעקומת התמורה של שוק ההתנדבות תמיד נשאף להגיע לנקודת שיווי המשקל שבה השוק יעיל. במציאות- שוק ההתנדבות איננו יעיל כלל, שכן ישנם כשלי שוק שהופכים את המאמץ הנדרש לביצוע התנדבות, לגדול יותר מהרצוי, והיצע ההתנדבויות איננו נגיש מספיק- ולכן קטן מהמצוי.
05
04
רוח ההתנדבות
רוח ההתנדבות
Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease