Greenity 81

H E T PA N E L

Postbus 175 | 2180 AD Hillegom Weeresteinstraat 10a | 2181 GA Hillegom T (0252) 536 950 www.kavb.nl | e-mail: kavb@kavb.nl www.facebook.com/deKAVB

Net als afgelopen voorjaar zijn bollen populair bij de consument. Online droogverkopers merkten een sterke toename van klanten en orders. En dat na een periode waarin de droogverkoop afnam. De hoop is dat na de coronatijd bloembollen voor de tuin populair blijven. Daarom deze keer de stelling:

‘Ook na de coronatijd blijft de consument bollen kopen’

Ik denk dat de mensen in deze tijd de ge- zelligheid en geborgenheid in en rondom huis zoeken. Als we weer naar het ‘oude normaal’ terug kunnen, dan zal denk ik een deel van de mensen weer gaan reizen en eropuit gaan. Daar staat tegenover dat een deel van de mensen toch ook zal waar- deren dat in en rondom het huis en de tuin het leven ook aangenaam is. Dus ja, ik denk dat de droogverkoop van bollen wel in de lift blijft.

Ron Hulsebosch Teelt van tulp, narcis, lelie en Camassia Schagerbrug

Hedwig Damen Teelt en broei op pot tulp, narcis en hyacint Voorhout

In de coronatijd zijn de mensen veel thuis bezig geweest. In de tuinen hebben de stenen plaatsgemaakt voor perken waar bloemen en planten kunnen staan. Hier- uit blijkt dus wel dat de consument heeft gekozen om in die perken bloembollen te planten. Ik denk dat als de kwaliteit van de gekochte bloembollen goed is, dat de consu- menten de bloembollen zal blijven kopen. Als ze dan in het voorjaar sierlijk en vrolijk staan te bloeien, dan zullen ze zeker weer bloembollen kopen. Het wordt wel een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat de consument op het moment van bloeien ook makkelijk advertenties weet te vinden waar ze nieuwe bloembollen kunnen kopen.

Wij zijn van mening dat mensen altijd wel bloembollen kopen om hun tuin op te vro- lijken. Maar dit jaar zie je wel dat mensen door de coronatijd meer geld overhouden, omdat andere bedrijven door corona ge- sloten zijn. Dit betekent dat mensen juist de speciale soorten kiezen dit jaar en dat zijn meestal de duurdere bollen. Onze verwachting is dat als de restaurants en andere dingen die geld kosten opengaan, mensen eerder weer de goedkopere bollen zullen kopen.

Nick van der Zon Teelt van narcis, tulp en dahlia Lisse

22

4 december 2020

Made with FlippingBook - Online catalogs