Persbericht 6mrt lancering i-mens

I-MENS: DE ZORG AAN DE BASIS VERNIEUWEN

i-mens vzw ziet het licht. De meest complete zorgorganisatie voor Vlaanderen en Brussel telt 12 000 medewerkers die al jaren actief zijn in welzijn en zorg aan huis. De pluralistische vzw biedt alle denkbare thuiszorg, maar organiseert ook kinderopvang en ontmoeting tussen ouderen. Niet winst maar de mens staat daarbij centraal. i-mens is humanistisch en gaat in zijn werking uit van vrijheid, gelijkwaardigheid en zelfbeschikking.

Op 6 maart 2020 is i-mens officieel voorgesteld. De nieuwe zorgorganisatie is gegroeid uit Solidariteit voor het Gezin vzw en Thuishulp vzw en 4 vzw’s thuisverpleging (Thuisverzorging in Solidariteit, Thuisverpleging van De VoorZorg Antwerpen, Medisom Oost-Vlaanderen en Thuiszorg Bond-Moyson West-Vlaanderen).

GEÏNTEGREERD AANBOD

i-mens is er voor iedereen , in elke fase van het leven. Voor toekomstige ouders, voor gezinnen met kinderen, voor wie door ziekte of ongeval thuishulp kan gebruiken, voor ouderen, voor wie zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil wonen … i-mens verstrekt alle denkbare thuiszorg: van thuisverpleging over gezinszorg tot poetshulp. Vrijwilligers zorgen voor oppashulp en vervoer van mindermobiele personen. Naast thuiszorg organiseert i-mens ook kinderopvang (via kinderdagverblijven en onthaalouders) en ontmoeting tussen ouderen (via woonzorgcentra, assistentiewoningen en dagopvangcentra). Wat i-mens uniek maakt, is het aanbod van geïntegreerde zorg : alle vormen van dienstverlening worden op elkaar afgestemd.

PLURALISTISCH EN NIET COMMERCIEEL

De oprichters van i-mens hebben met de verzuiling gebroken. i-mens is als vzw ook niet uit op winst . “Dat is een bewuste keuze”, zeggen transitie-CEO’s Karin Van Mossevelde en Erwin Devriendt. “Wij bieden een antwoord op de dreigende commercialisering van de zorg. Als de commerce het overneemt, kan alleen wie geld heeft nog zorg krijgen. Dat willen wij uitdrukkelijk niet. En dus moet de overheid mee in ons verhaal van zorg van de toekomst stappen. Dat is een verhaal waarin mensen centraal staan, maar ook een verhaal van efficiëntie, toekomst en hoop.”

Made with FlippingBook Ebook Creator