VAB-Magazine september-oktober 2020

TIJD OVER? OOK DE MOEITE!

De thermen van Spa Als je al sinds de Romeinse tijd naam en faam verzamelde met je thermale waterbronnen en een verzamelplek werd voor componisten, schrijvers en tal van koninklijke hoofden (reden genoeg voor keizer Jozef II om Spa uit te roepen tot het ‘Café van Europa’), dan heeﬞ dat impact. Sinds de de eeuw is spa dan ook de Engelse soortnaam voor kuuroord. Telkens als iemand het over een spa heeﬞ, van Azië tot Zuid-Amerika, blinkt de ster van Spa iets feller. Een kuuroord met historie.

> thermesdespa.com

De watervallen van Coo Met hun vijﬞien meter worden de watervallen van Coo als een van de hoogste van België beschouwd. Goed voor oorverdovend watergekle מּ er dus. Tegenover de watervallen wacht nog meer vertier, want daar blinkt Plopsa Coo.

3

> plopsacoo.be

Circuit Spa-Francorchamps Een van de bekendste en misschien wel mooiste

racecircuits ter wereld. Autofanaten kunnen een wedstrijd bijwonen, een rondleiding achter de schermen boeken of opteren voor een pistedoop naar een F-piloot. Telkens met adrenalinegarantie.

> www.spa-francorchamps.be

Kasteel Reinhardstein De enige Eifelburcht die België telt, werd in  gebouwd op een rots voor de hertog van Luxemburg. De ene na de andere beroemde familie betrok het slot, maar na de Franse revolutie verviel het optrekje tot een ruïne. In  begon een Brusselse professor met de wederopbouw en vandaag floreert het kasteel opnieuw. Alleen al de slingerende wandeling rond de burcht loont de moeite, maar je kunt ook binnen een kijkje nemen, een roofvogeldemonstratie of initiatie boogschieten volgen of op zoek gaan naar de goed verborgen waterval.

4 5

> www.reinhardstein.net

Meer van Bütgenbach Op de rand van het plateau van de Hoge Venen strekt dit stuwmeer zich uit.  meter boven de zeespiegel,  hectare groot en goed voor een wandel- en fietslus van  kilometer. Niet dat je dit ommetje snel klaart, want onderweg wacht heel wat afleiding. Hier kun je immers zeilen, waterfietsen, surfen, kajakken, vissen, zwemmen of relaxen op een van de zandstranden. Er is zelfs een kinderzwembad voor de kleinsten.

> butgenbach.info

17

SEPTEMBER-OKTOBER 2020 REIZEN

Made with FlippingBook - Online catalogs