VAB-Magazine september-oktober 2020

Leiden Een citytrip Leiden? Je zult het vast niet vaak horen zeggen. En toch, de Zuid-Hollandse stad, gelegen tussen Amsterdam en Rotterdam, is het fijnschalige alternatief voor haar populaire grote broer en zus. Verrassende plekken, kabbelende grachten en bakken charme, wat verwacht je meer? 48u in

1

DAG 1

13u Een meisje en een bus, dat zijn Lot & de Walvis [ 6 ] . Nadat ze met haar vierwieler de wereld rondtrok, strandde Lot in de haven van Leiden, waar ze alle inspiratie balde in haar eigen restaurant. Laat je meevoeren door het Ibiza-sfeertje en geniet van het uitzicht vanop het zonnige terras en het lekkers op je bord, van ontbijt tot zonsondergang.

10u Dat Rembrandt van Rijn meer dan de helft van zijn leven in Amsterdam doorbracht, wordt hem graag vergeven. In Leiden gaan ze maar wat prat op hun grootmeester. In de Young Rembrandt Studio krijg je via een ‘video mapping’ projectie een kijk op zijn jeugd. Gluur je wat verder binnen bij de Latijnse School , dan word je door de meester zelf geschetst. > Young Rembrandt Studio, Langebrug 89, gratis Latijnse School, Lokhorststraat 16 12u Vlakbij ligt de Pieterskerk [ 1 ] – zonder ‘Sint’. Tot voor kort de kerk waarin je kon schommelen, vanaf dit najaar de kerk waar je onder de biechtstoel kunt borrelen.

> lotendewalvis.nl

15u Nederlands oudste botanische tuin ligt in hartje Leiden. Wandel in de Hortus Botanicus [ 4 ] langs monumentale bomen, zeldzame planten en tropische bloeiers; zelfs stoepplantjes krijgen hier een plek. Ook leuk om te doen: vooraf een Hortus-lunchbox of -borrelbox bestellen en heerlijk picknicken in het groen.

> pieterske rk .com

> € 8, hortusleiden.nl

16u Shoppingtijd! Eigenzinnige collecties achter charmante geveltjes vind je onder meer bij Pluum en De Winke l in Leiden. Het meest originele souvenir scoor je bij Wonderful Nature [ 5 ] , een ‘verwonderwinkel in

TIP Duik ook eens de duinen in, een nationaal park dat zich uitstrekt van Hoek van Holland tot Hillegom. Er valt heel wat te beleven! Alle info op nationaalparkhollandseduinen.nl .

3

18

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs