VAB-Magazine september-oktober 2020

48u LEIDEN

In minder dan een halfuur maak je van je citytrip een dagje strand. In Katwijk lonken kilometers zee en zand.

8

9

10

volop ruimte om te ‘loungen’. Iets verderop ligt het smalspoormuseum , waar je oude locomotieven en rijtuigen bewondert en met een boemeltreintje een ritje maakt langs het meer.

> brasseriebuitenhuis.nl, stoomtr e inkatwijkleiden.nl ( )

15u Nog eens een kwartiertje verder maak je van je citytrip een dagje strand. In Katwijk lonken kilometers zee en zand, gepareerd door kleurrijke strandcabines. Wil je bijdragen tot een schoon strand, haal dan in één van de deelnemende paviljoens een jutterstas af en verdien al ‘plukkend’ van afval een ijsje of kofe [ 10 ] . Goed voor je milieubewustzijn en nog ‘betaald’ ook!

PRAKTISCH

Erheen Leiden ligt, zonder files, op minder dan twee uur rijden van Antwerpen.

Overnachten Wij verbleven in hotel d’Oude Morsch [ 9 ] in het centrum van Leiden. Gevestigd in het voormalige wachtgebouw van de kazerne, biedt dit boetiekhotel een unieke sfeer, stijlvol ingerichte kamers en een ontbijt om van te smullen. In Katwijk heb je bij Steeds aan Zee keuze uit suites, appartementen of de bed & breakfast.

> vvvkatwijk.nl/nl/wandelen/grond s tofjutters

18u Weinig kans dat je in Katwijk op je honger blijft zitten, want de strandpaviljoens rijgen zich aan elkaar. Onze favoriet is Surf en Beach [ 8 ] . Hier geniet je met de voeten in het zand van verzorgde gerechten en een attente bediening. ’s Avonds gaan de vuurtjes aan, zodat je niet de minste neiging hebt om je los te rukken van jouw plekje.

> boutiquehoteldeoudemorsch.nl, steedsaanzee.nl

Toeristische informatie > visitleiden.nl

Goed verzekerd Ga zorgeloos op pad met VAB-Reisbijstand, vanaf   per jaar of   voor het hele gezin. > vabreisbijstand.be

> surfenbeach.nl

20

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs