VAB-Magazine september-oktober 2020

PUBLIREPORTAGE

Op adem komen en de benen strekken, dicht bij huis maar toch in een compleet andere wereld: dat en nog veel meer is wandelwonderland Duitsland!We nemen je mee naar enkele unieke wandelgebieden in de regio’s Noordrijn-Westfalen, Saarland, Saksen en Rijnland-Palts. WANDELWONDERLAND Duitsland

2. ROTSEN TROTSEREN

IN SÄCHSISCHE SCHWEIZ

Het enige nationale rotspark van Duitsland staat bekend als een van de spectaculairste wandelgebieden in Europa. In Sächsische Schweiz, ten zuiden van Dresden in deelstaat Sasken, wacht een fantastische wereld van 100 miljoen jaar oude rotsformaties, goed voor meer dan 1100 kilometer bewegwijzerde paden, berg- paadjes en avontuurlijke weggetjes. In de buurt: Volg een etap- pe van de 112 km lange Malerweg. Onderweg kom je voorbij het uitkijkplatform op de Schrammsteine, klim je over ijzeren ladders en klauter je als een aapje door een gat in de rotsen bij de Af- fensteine. OOK IN SAKSEN: Vesting Königstein, één van de honderden burchten en kastelen die je in Saksen kunt ontdekken. De goed bewaarde burcht ligt op een rotsplateau en torent hoog boven het schilderachtige stadje Königstein en de Elbe rivier uit. Vanaf de buitenmuren heb je een prachtig uitzicht. Door de centrale ligging is de stad Königstein trouwens ook een ideaal vertrekpunt voor verschillende uitstappen in de omgeving.

1. WANDELEN EN WIJN, WIJN, WIJN Zodra je vanuit Oost-België de grens oversteekt naar Duitsland, beland je in een waar wijnparadijs. De regio Rijnland-Palts telt zes wijnbouwgebieden, goed voor zeventig procent van alle Duitse wijnproductie! De moezel is de bekendste wijnstreek, maar waar- om niet de Palts-regio verkennen? Het zonnige gebied tussen het Pfälzerwald en de Rijn is niet alleen gekend om zijn wijndomei- nen. Elk seizoen staat er wel iets in bloei, van de velden met roze amandelbloesems tot de vijgentuinen, citroenbomen en hoge ole- anderstruiken. Een streek om letterlijk van te proeven. OOK IN RIJNLAND-PALTS: De Vulkaaneifel. Jawel, tienduizend jaar geleden waren er nog vulkanen actief in deze regio! De grootste getuigen hiervan zijn de vele ‘maaren’ in de Vulkaaneifel, meren die ontstaan zijn door een vulkanische explosie. Wandelen in dit bijzonder stukje Rijnland-Palts is een heel avontuur door de vele rotsen, gro מּ en en kuilen in het landschap.

Made with FlippingBook - Online catalogs