VAB-Magazine september-oktober 2020

Aubechies © C. Collet

Op verkenning naar de mooiste dorpen en kastelen van Wallonië

Wallonië telt tal van unieke plekken en belevenissen. Zo kan je in elke uithoek charmante dorpjes en prachtige kastelen ontdekken. Deze bevinden zich in wondermooie omgevingen. Geniet ervan om er een bijzonder verblijf van te maken door te kiezen voor een mooi hotelletje van Logis de Belgique of door je te laten verleiden door een van de huisjes van Ardennes Online.

Geniet van de authenticiteit van de Mooiste Dorpen van Wallonië en van een landelijke wandeling.

Je vindt de Mooiste Dorpen in elke Waalse provincie , maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze er buitengewoon pittoresk uitzien. Zowel de oude huizen als het lokale erfgoed zijn goed bewaard gebleven en stralen zo een bijzondere charme uit. Steek in Laforêt de Semois over op de ‘pont de Claies’ , een bijzonder houten bruggetje. Reis door de tijd in het Luikse dorpje Limbourg, dat wel recht uit de middeleeuwen lijkt te komen. In Aubechies kan je dankzij de Archéosite zelfs nog verder terug in de tijd.

Ardennes Online Ardennes Online biedt een brede waaier aan vakantiewo- ningen in de Ardennen. De locatie en de faciliteiten bepalen het succes van jouw vakantie. Als je van de natuur houdt of een romantisch weekend wil doorbrengen, dan zullen de Forest-Cubes in het vakantiedorp Oignies-en-Thiérache je betoveren. Als je zin hebt om te wandelen, regionale spe- cialiteiten te ontdekken of als je sportief bent, dan zal de Résidence Durbuy jou zeker bevallen. Deze is ideaal gelegen in het gehucht Bohon, op slechts 3 km van het charmante stadje Durbuy met zijn terrasjes en talrijke activiteiten.

Wéris , vlakbij Durbuy, spant op dat vlak de kroon met zijn collectie dolmens en menhirs uit de prehistorie.

Mélin in Waals-Brabrant haalt zijn charme vooral uit het feit dat de huisjes uit witte steen zijn opgetrokken.

Torgny , het zuidelijkste dorpje van België, straalt dan weer een echt Provence-gevoel uit. In totaal zijn er maar liefst 30 zulke Mooiste Dorpen te vinden in Wallonië. Je ontdekt ze gemakkelijk te voet, want heel wat wandelingen vertrekken en eindigen in eenMooisteDorp. Daarna kan je genieten van een heerlijke maaltijd in de plaatselijke gezellige bistro.

Trou du renard 9 • 5377 Somme-Leuze • 086/32 21 19 info@ourthe-somme.be • www.ardennen-online.com

Made with FlippingBook - Online catalogs