VAB-Magazine september-oktober 2020

Ervaar het kasteelleven tijdens een bezoek aan een van de vele kastelen die Wallonië rijk is.

Het waarheidsgetrouw heropgebouwde Kasteel van Reinhardstein in Waimes toont je dan weer hoe een volledig gemeubeld en ingericht middeleeuws kasteel er langs binnen uitzag.

Ridders en kruisvaarders lijken om de hoek te loeren wanneer je op ontdekking gaat door de mysterieuze gangen van het Kasteel van Bouillon . Klim zeker helemaal naar boven, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Semois die in de vallei voorbij stroomt. Om te ontdekken hoe het feodale leven eruitzag tijdens de middeleeuwen, trek je best naar de kasteelruïnes van La Roche- en-Ardenne .

Je kan ook wat luxueuzere optrekjes betreden, zoals het Kasteel van Freÿr langs de Maas, waar de Zonnekoning ooit nog logeerde.

Of het Kasteel van Beloeil , dat ook wel het Belgische Versailles wordt genoemd. Dit is trouwens maar een fractie van het volledige aanbod, want Wallonië ligt werkelijk bezaaid met kastelen.

Kasteel van Reinhardstein © WBT - Denis Erroyaux

Kasteel van Bouillon © Daniel Elke

Kasteel van Beloeil © WBT-JL Flémal

Logis de Belgique Ben je op zoek naar iets nieuws, naar authentieke geneugten en unieke sferen, ontdek de Logis de Belgique-hotels en restaurants en beleef een onvergetelijk verblijf. De hotel- en restauranteigenaren van de Logis stellen jouw tevredenheid voorop. Ze verwelkomen jou steeds met passie om je mooie ervaringen te laten beleven in het hart van hun regio’s. Hun chef-koks, liefhebbers van hun terroir, bieden je verse, seizoensgebonden producten aan. Je kan ook kiezen voor de themaverblijven “Gourmands”, “Terroir”, “Unusual”, “Well- being” en “In love”. Het loyaliteitsprogramma “Etik” biedt je vele exclusieve voordelen. Met de punten die je in het hotel en restaurant, tijdens de week of in het weekend, op je uitgaven hebt verzameld, kan je genieten van loyaliteitschèques. Voor zakenreizen of familieverblijven, de Logis zullen je blijven verbazen...

Vecpré 64 • 6980 La Roche-en-Ardenne • 0470/ 58 27 77 www.logishotels.be

Ontdek vele andere facetten van Wallonië en zijn brede waaier aan activiteiten In de brochure “Uit in Wallonië en de Ardennen” vind je heel wat tips om je uitstapjes en verblijven in Wallonië voor te bereiden, alsook 91 kortingsbonnen voor activiteiten en overnachtingen! Download dit hebbeding op visitwallonia.be/onze-brochures

Wallonië en de Ardennen, zóveel te beleven!

Made with FlippingBook - Online catalogs