VAB-Magazine september-oktober 2020

TEKST TONY DE MESEL & GEERT VAN LIERDE

63 % van de Belgen heeﬞ nog nooit de profieldiepte van zijn banden nagekeken.

Nauwelijks  op de  Belgen weet dat de

minimumprofieldiepte van een band , millimeter is, aldus Vias.

BMW 4 Reeks Opvallende snuit

wegens zijn beperkte succes in alle stil- te uit de catalogus werd geschrapt. De nieuwe C4 bestaat enkel als vijfdeurs. Er is meteen een volledig elektrische versie beschikbaar: de ë-C4 (jawel met umlaut). De elektrische motor is goed voor 136 pk en de 50 kWh batterij laat een actieradius van 350 kilometer toe. Daarnaast zijn er drie 1.2-benzines (100, 130 en 155 pk) en twee 1.5-diesels (110 en 130 pk). Zo- als het Citroën betaamt, is comfort ver- zekerd door speciaal ontworpen stoe- len en een ophanging met hydraulische aanslagpunten.

Nieuw Fietssnelweg langs de E40 Brussel Mobiliteit is gestart met de inrichting van een tweerichtingsetspad langs de E40. Het etspad komt naast de rechterrijstrook, komende uit de richting Leu- ven/Luik, en verbindt het Brusselse netwerk met de etssnelwegen in Vlaams-Brabant. Momenteel werkt Brussel Mobiliteit aan een forse uitbreiding van de etsinfrastructuur in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Pendelaars worden zo aangemoedigd de ets te nemen en etsers krijgen meer kans om op veilige afstand van elkaar te blijven. BMWwil elk van zijnmodellen eenmeer uitgesproken eigen identiteit geven. Bij de nieuwe 4 Reeks, in es- sentie een coupéversie van de 3 Reeks, is dat alleszins gelukt. Het eerste wat daarbij opvalt, is het grote koel- rooster dat het ‘dubbele nier’-motief, eigen aan BMW, letterlijk een nieuwe dimensie geeft. Binnenin vinden we een boordplank identiek aan die van de 3 Reeks. Voorlopig voorziet BMW drie benzines (184, 258 en 374 pk) en evenveel diesels (190, 286 en 340 pk).

In het eerste kwartaal van dit jaar vonden er in ons land  letselongevallen plaats met een e-step. Daarbij vielen  lichtgewonden en  zwaargewonde.

28 % van de Belgen geeﬞ toe weleens een sms te sturen of te lezen achter het stuur. Daarmee scoren we, samen met de Grieken, het slechtst van  Europese landen. % stelt het gps al rijdend in, zo blijkt uit onderzoek van Fondation Vinci.

49

SEPTEMBER-OKTOBER 2020 RIJDEN

Made with FlippingBook - Online catalogs