VAB-Magazine september-oktober 2020

werk als hoofdverpleegkundige in het AZ Turnhout. We hebben twee campussen. Vroeger pendelde ikmeestal met de wagen tussen beide. Af en toe nam ik de ets en dan deed ik er vaak minder lang over. Ove- rigens was etsen tijdens de lockdown zo- wat de enige manier om je te ontspannen. Tijdens die ritjes kreeg ik een enorm gevoel van vrijheid. Ik was overtuigd; ik zou een elektrische ets kopen en die ook gebrui- ken voor het werk. Ondertussenmerk ik de positieve invloed. De etstocht maakt mijn hoofd volledig leeg na een drukke werk- dag. Ik kies weleens een andere route, langs het kanaal, door de natuur. Alle stress die gepaard gaat met een autorit is ineens weg. Niet meer aanschuiven, niet meer zoeken naar een parkeerplaats, geen tijdverlies meer. Echte grote nadelen ervaar ik niet. Je bent uiteraard afhankelijk van het weer, maar daar kun je je naar kleden. De ets- paden die ik gebruik, zijn doorgaans goed in orde en ik heb nog nooit problemenmet andere weggebruikers ervaren. Een positief verhaal dus.”

VAB-PECHVERHELPERS LOSSEN JE FIETSPROBLEMEN OP

Sinds enkele maanden stuurt VAB naast de wegenwachters ook pechverhelpers de baan op. Ook zij helpen VAB-leden weer op weg, maar zijn gespecialiseerd in een aantal specifieke taken, zoals het oplossen van fiets-, motor- en bandenpech. Daarvoor hebben ze een aangepaste interventiewagen. Bij een lekke fietsband is het niet noodzakelijk om met een zware takelwagen uit te rukken. De voertuigen van de VAB-pechverhelpers zijn daarom compacter en beschikken over een specifieke uitrusting, zoals een hijssysteem om gemakkelijker aan fietsen te sleutelen.

TIP Nog geen VAB-Fietsbijstand? Voor  euro reken je een jaar lang op de professionele hulp van VAB bij alle soorten fietspech. Of kies voor de speciale formule voor duo’s ( ) of het hele gezin ( ).

Hoe was jouw zomer? Plaats je mooiste momenten in een fotoboek

KORTING OP ALLE FOTOBOEKEN 25%

Promotiecode:

BOEKVAB25

Actie is geldig t.e.m. 31 oktober 2020. De korting van 25% is te gebruiken op alle fotoboeken van albelli. Kijk voor de volledige actievoorwaarden op albelli.be/vab25

albelli.be

Made with FlippingBook - Online catalogs