VAB-Magazine september-oktober 2020

Opnieuw samen van cultuur genieten! Corona wiegde de culturele wereld in een vreemde slaapstand. Gelukkig kunnen theaterzalen, evenementenhallen, musea en andere cultuurtempels stilaan de draad weer oppikken. Sta jij te popelen om weer samen met andere cultuurlie﬉ebbers van expo’s, musicals, theatervoorstellingen, films, voordrachten en veel meer te genieten? Dan ben je bij vtbKultuur aan het goede adres! We nemen je graag mee naar deze twee evenementen:

Warhol, The American Dream Factory, expo Zaterdag 14 november, Luik

In het Luikse museum La Boverie loopt vanaf  oktober een bijzondere expo over een van de meest invloedrijke kunstenaars van de ste eeuw: Andy Warhol. ‘The American Dream Factory’ bekijkt de carrière van Warhol in het perspectief van al zijn ups en downs. Het vertelt een verhaal van de levendige geschiedenis van Amerika en hoe Warhol daarop inspeelde.

Daens, musical Vrijdag 12 februari of zondag 14 februari, Puurs Studio  brengt het beklijvende verhaal van priester Daens als een waar spektakel met rijdende tribunes en decors. Een resem topacteurs (Peter Van de Velde, Jo De Meyere, Free Souffriau, Jelle Cleymans…) kan niet wachten om eindelijk de bühne op te gaan. De voorstellingen waren immers voorzien voor het voorjaar van , maar werden verplaatst naar begin .

Zin gekregen om met vtbKultuur naar deze toppers te gaan? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij een van de deelnemende vtbKultuur-groepen uit jouw buurt! Je vindt het overzicht op vtbkultuur.be/ nieuws .

Coup de Ville 2020 – Chasing Flowers Kunstenparcours in Sint-Niklaas Elke paar jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met het kunstenparcours ‘Coup de Ville’ (een poëtische en artistieke stadsgreep). De vierde editie van ‘Coup de Ville’ in  wordt, met de ondertitel ‘Chasing Flowers’, een zoektocht naar groen en bloemen. De bloem is een figuur die natuur en cultuur met elkaar verbindt. Een dertigtal kunstenaars uit binnen- en buitenland wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze editie. Zowel opkomend talent op weg naar een internationale carrière als gevestigde waarden maken deel uit van het parcours. Het parcours verbindt een aantal unieke locaties die variëren van museale ruimten met erfgoedwaarde tot verborgen tuinen en onontgonnen panden of privéwoningen in de stadskern van Sint-Niklaas. Zo ontstaat een prikkelende se מּ ing voor zowel de bezoekers als de geselecteerde kunstenaars.

Een exclusieve begeleide ‘Coup de Ville’-rondleiding

WIN

Surf voor  september naar vab.be/wedstrijd en maak kans op een exclusieve begeleide Coup de Ville-rondleiding op zondag  september.

Geef het juiste antwoord op deze vraag: Wie is de curator van Coup de Ville? A. Conner Rousseau B. Stef Van Bellingen C. Alex Callier

> //-//, coupdeville.be

Voor meer informatie over onze afdelingswerking: surf naar vtbkultuur.be, mail naar info@vtbkultuur.be of bel /...

vtbKultuur heeft zo’n  lokale afdelingen die jaarlijks ongeveer  activiteiten organiseren

Colofon vtbKultuur Redactie: Sara Heyninck, Roel Daenen Grotehondstraat , b /,  Antwerpen tel. /.. | info@vtbkultuur.be vbtkultuur.be

in heel Vlaanderen. Ook in jouw buurt. Alle informatie vind je op vtbkultuur.be

70

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs