Greenity18

CNB — 0252-431 431 Heereweg 347, 2161 CA Lisse geopend van 8.00 tot 17.00 uur www.cnb.nl

Topseizoen voor groene veilingen

Het veilingteam van CNB kijkt terug op een succesvol groeneveilingseizoen met maar liefst 150 hectare aan geveilde gewassen. Dat is drie keer meer dan vorig jaar. Ronald Walkier, Erik Barnhoorn en Jan Meijer van het CNB Veilingteam zijn dan ook ‘zeer tevreden’.

'Op het veld voel je het beste aan hoe de stemming is'

van invloed op de prijs. Dat zie je allemaal niet gebeuren op een beeldscherm, dan mis je een paar dimensies.”

Erik is dit jaar als parttime veilingmeester aan het veilingteam toegevoegd. “Mooi werk om te doen. Mijn hoofdtaak blijft echter de bemiddeling.” De collega’s benadrukken nog maar eens dat zij het niet allemaal alleen doen. “Zonder de hulp van de pr-collega’s die alle communicatie rond de veilingen regelen, Milan Croese van de financiële afdeling en Antoinette Stroombergen die de administratieve afhandeling doet, kunnen wij de belofte die wij aan onze klanten doen, niet waarmaken. We doen het met elkaar, in het veilingproces zijn alle schakels in de keten belangrijk.”

Tekst: Monique Ooms | Fotografie: PR

De orderportefeuille van het CNB Veilingteam was dit seizoen bijzonder goed gevuld. “Normaal ronden we het seizoen af rond 25 of 26 mei, maar dit jaar liep het zelfs nog wat langer door. Last minute diende zich nog een veiling aan waarvoor we in an- derhalve week tijd alles hebben moeten organiseren. Daar heeft het hele team alle zeilen voor moeten bijzetten, maar het is ge- lukt”, vertellen Ronald Walkier, Jan Meijer en Erik Barnhoorn. “Mooi is ook dat zo’n 98 procent van de gewassen die dit seizoen ter veiling werden aangeboden daadwerkelijk is verkocht. Dat is een mooi resultaat. Vooraf vragen wij het vertrouwen aan onze klanten. Met deze hoge verkooppercentages laten we zien dat we dat vertrouwen waard zijn.” LIVE VEILEN Afgelopen veilingseizoen kwam een brede variëteit aan bolge- wassen voorbij: tulp, narcis, krokus, hyacint, iris, Colchicum, Camassia en een aantal bijzondere bolgewassen. “We veilden in alle belangrijke teeltgebieden in Nederland, van het Noordelijk Zandgebied tot de Noordoostpolder. De aanleiding om te veilen liep uiteen van bedrijfsbeëindiging en faillissement tot aan wij- zigingen in de kraam.” Dat de orderportefeuille met zestien op- drachtgevers goed gevuld was, geeft wel aan dat het ‘live’ veilen van gewassen op het veld nog altijd een goede keuze is. “Kopers kunnen het gewas ter plekke beoordelen, zien wie de andere ko- pers zijn en hoe er op het aanbod wordt gereageerd. Daar op het veld voel je het beste aan hoe de stemming is. Dat is ook

Voorspelling uitgekomen

Mark Pennings van J.M. Pennings kijkt met een goed gevoel terug op de groene veiling die het CNB Veilingteam op het bedrijf van hem en zijn broers organiseerde. “Wij heb- ben tulpen en Camassia’s groen geveild via CNB. Wij kozen voor dit veilingteam omdat we die jongens goed kennen. Dat geeft ver- trouwen. Vooraf voorspelden ze wat de vei- ling zou gaan opleveren en dat kwam uit. Er was veel belangstelling op het veld en er werden prima prijzen geboden. Het is goed gelopen.”

38

5 juli 2018

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online