Greenity18

Winnaars Gouden Bloembol 2018 bekend Vier klassen in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada zijn de gelukkige winnaars geworden van de Gouden Bloembol 2018. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids. De vier klassen ontvingen De Gouden Bloembol 2018, omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.450 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschool- kinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. FOTO- EN VIDEOWEDSTRIJD Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne was een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2018. Meer

Postbus 170 | 2180 AD Hillegom Weeresteinstraat 10 | 2181 GA Hillegom T 0252 535080 | www.anthos.org | www.ibulb.org

Dutch Lily Days persdagen Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni werd het evenement de Dutch Lily Days gehouden. Tijdens deze drie dagen werd de kraamkamer van alle noviteiten op het gebied van lelies geopend. Het evenement was voor iBulb de perfecte aanleiding om de internationale vakpers uit te nodigen en zo aandacht voor lelies in vakbladen voor de bloemisterij te genereren. Het evenement heeft inmiddels een vaste plaats verworven op de sierteeltagenda. Verspreid over Nederland openden lelieve- redelaars en -handelaren hun deuren om het bestaande en nieuwe assortiment lelies te tonen. Om het gebruik van snij- en potle- lies bij bloemisterij en andere retailkanalen te stimuleren, organiseerde iBulb de ‘Dutch Lily Days persdagen’. Via dit evenement wordt de relatie met de vakpers versterkt. Journalisten van verschillende internatio- nale vakbladen kregen in groepsverband al- lerlei aspecten van lelies te zien en werden daarmee geïnspireerd om over lelies te schrijven.

dan 1.000 klassen deden dit. Kijk op www.bulbs4kids.com voor de beelden. Per land kon er maar één de winnaar zijn. De winnende klassen zijn: • Nederland: Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas (groep 4) in Krimpen a/d IJssel; • Duitsland: Grundschule „Am Mühl- berg“ (Klasse 4) in Landsberg; • Engeland: Ocklynge Junior School (Class 3H) in Eastbourne; • Canada: Fairview Elementary School (Grade 1) in Maple Ridge. Elke winnende klas ontving De Gouden Bloembol Award 2018, een certificaat voor in de klas, certificaten voor de kin- deren om mee naar huis te nemen en een presentje. De locoburgemeester van Krimpen aan den IJssel heeft de bokaal aan de Nederlandse winnaars uitgereikt.

VERVOLG IN HET NIEUWE SEIZOEN In het seizoen 2018/2019 wordt de succesvolle campagne vervolgd. Voor komend seizoen zijn maar liefst 2.775 pakketten beschikbaar. Inschrijving is dit jaar voor het eerst ook opengesteld voor scholen in Frankrijk.

44

5 juli 2018

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online