Greenity18

Agenda

6 juli Symposium ‘Boer Proof Natuur’ 1 augustus Gladiolenkeuring KAVB 1 en 2 augustus CNB Gladiolendagen 3 t/m 5 augustus Het Varend Corso Westland 10 t/m 12 augustus Flower Parade Rijnsburg 13 augustus Crocosmia- en Siergrassenkeuring KAVB 13 t/m 18 augustus CNB Crocosmiadagen 20 augustus Dahliakeuring KAVB 20 t/m 24 augustus CNB Dahliadagen 22 t/m 24 augustus Plantarium Holland Dahlia Event 24 augustus Holygreen festival 16 t/m 21 september Handelsmissie naar Colombia en Ecuador

‘Zambesi’ nieuwe nummer één

De cultivar ‘Zambesi’ is verkozen tot de meest ge- waardeerde lelie ter we- reld. Bijna vierhonderd bezoekers van de Dutch Lily Days en andere be- langstellenden vulden hun top tien leliecultivars in voor de Lily League, een initiatief van Onings Holland. De Lily League is een lijst met de mooiste en meest gewaardeerde lelie- cultivars van het moment. De verkiezing vond plaats tijdens de Dutch Lily Days (van 5 tot en met 8 juni). Er kon tot 13 juni gestemd worden. De top vijftig is te zien op de website van Lily League en wordt afge- drukt op een poster. Deze is verkrijgbaar bij Onings Holland.

Uitspraak Europees Hof over genetische aanpassing eind juli

24 t/m 28 september CNB Siergrassendagen 5 en 6 oktober Bloembollenmarkt Keukenhof

Het Europees Hof van Justitie zal naar verwachting eind juli een uitspraak doen over de interpretatie van de EU-regelgeving voor genetische modificatie van planten. De kans is groot dat de lidstaten zelf nationale maatregelen mogen treffen voor rassen die ontwikkeld zijn met nieuwe veredelingstechnieken. De afgelopen jaren zijn er technieken ontwikkeld waarmee in planten heel gericht mutaties zijn aan te brengen. Daarmee ontstond de vraag of dergelijke planten moeten voldoen aan de EU-regels die gelden voor genetisch gemodi- ficeerde planten.

► Kijk voor de volledige agenda op www. greenity.nl

Het staat overal in het nieuws. Het vinden van personeel is in diverse sectoren steeds las- tiger. Ook in de agrarische sector. Op Facebook komen regelmatig berichten voorbij met ‘Personeel gezocht’. De berichten die op de redactie binnen komen zijn wisselend. De ene kweker zoekt zich een ongeluk naar personeel, terwijl de ander het al jaren goed heeft met een vaste groep trouwe werknemers. Daarom deze stelling. Ondanks de positieve berichten die de redactie ook bereiken, blijkt toch dat ruim 80 procent dit oogstseizoen meer moeite heeft met het vinden van personeel. Stelling: ‘Personeel is dit oogstseizoen lastiger te vinden dan vorig jaar’

19 %

81 %

Nieuwe stelling Op www.greenity.nl kunt u reageren op de nieuwe stelling: ‘Door zuur kan ik dit jaar niet aan mijn verplichtingen voldoen’.

5 juli 2018

7

5 juli 2018

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online