Greenity14

Kapiteyn redt show

Vorig jaar was de belangstelling voor de Zantedeschiashow op de Keukenhof al zorgelijk. Dit jaar was dat niet anders. Zonder het sortiment van Kapiteyn had de show elke vorm van uitstraling gemist. Wel bijzonder: inspirerend bloemwerk van G. van der Lee & Zn.

Tekst: Arie Dwarswaard | Fotografie: René Faas

1

3

2

1. Voor een mooie pot is ‘Gold Crown’ van Dümmen Orange zeer geschikt. Dit pot- type is wat forser dan de meeste selec- ties, maar juist daarom goed bruikbaar voor op het terras. 2. De enige inzender die Zantedeschia com- bineerde met chrysant, die samen met dit gewas werd geshowd, was G. van der Lee & Zn. Te zien waren inspirerende arrange- menten met beide bloemen. 3. Compact, contrasterend en zeer bloem- rijk. Die eigenschappen horen bij ‘Captain Brunello’, een van de nieuwe pottypen die Kapiteyn Group liet zien. 4. In het snijsortiment is ‘Fantasia’ opval- lend vanwege de intens roze kleur. Deze aanwinst van Sande werd geshowd door Vis Calla uit Almere.

4

5

5. Kapiteyn Group maakte indruk met een goed gevulde en mooi gearrangeerde stand vol snij- en pottypen in zeer uit- eenlopende kleuren.

10 mei 201810 mei 2018

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker